“TBMM’DE EMEKLİLERİN SESİ OLACAĞIZ”

Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir Türkiye Emekliler Derneğini ziyaretinde kendisinin de bir emekli olduğunu hatırlatarak, “İnşallah seçildiğimiz takdirde emeklilerimizin sorunlarını TBMM’ye taşıyacağım ve Cumhurbaşkanımıza aktaracağım” dedi. TÜED Şube Başkanı Ersal’da, Aydemir’e çıktığı bu yolda başarılar diledi ve emeklilerin sıkıntılarını dile getirdi. 

14 Mayıs’ta yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerinde Isparta’nın ilk ve tek Bağımsız Milletvekili Adayı olan Mustafa Aydemir Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek hem sorunları dinliyor hem de seçildiği takdirde yapmak istediği projelerini anlatıyor.

Aydemir bu doğrultuda ekibi ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesine giderek TÜED Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Isparta Şube Başkanı Kadir Ersal’ı ziyarek etti. Samimi bir ortamda geçen ziyarette ilk olarak konuşan TÜED Şube Başkanı Ersal, önce kendisini tanıttı. Uzun yıllar enerji sektöründe çalıştıktan sonra emekli olduğunu ancak daha sonra kendisine ait enerji tesisleri kurduğunu hatırlatan Aydemir, su ürünleri sektörüyle de uğraştığını kendisinin alabalık tesisleri bulunduğu ve aynı zamanda İç Su Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı görevini de yürüttüğünü söyledi. En büyük projesinin Yeşil Isparta projesi olduğunu kaydeden Aydemir, “Bu projemizin detaylarını zaman zaman kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. 

EMEKLİ MAAŞINA YAPILAN ARTIŞ ADALETLİ OLMADI 

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesinin çalışmalarını takdirle karşıladığını belirten Aydemir, “Ben de bir emekliyim, inşallah seçildiğim takdirde emeklilerimizin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyacağım, emeklilerimizin sorunlarının çözümü noktasında Cumhurbaşkanımızla görüşeceğim, ondan destek isteyeceğim. Kısacası Emeklilerimizin sesi olacağım. Şimdi biliyorsunuz geçtiğimiz ay emeklilerimizin maaşlarına zam yapıldı ve en düşük maaş 7500 lira oldu, bundan dolayı öncelikle Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ancak burada bir haksızlık ve adaletsizlik var, bu artış adaletli olmadı. Emeklilerin prim gün sayısına göre maaş alması gerekir. İnşallah seçildiğimiz takdirde tüm bu sorunların çözümü noktsında gerekli çalışmaları yapacağım. Ben bizi kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyor ve desteğinizi beklediğimi belirtmek istiyorum” dedi. 

TÜED BAŞKANI ERSAL’DAN AYDEMİR’E BAŞARI DİLEĞİ

Bu arada Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir’in Emekliler Derneğini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Kadir Ersal’da, “Öncelikle çıktığınız bu yolda sizlere başarılar diliyorum. Isparta’da bizim derneğimize üye 19 bini aşkın emekli var.  Türkiye genelinde de Derneğimize üye emekli sayısı 1 milyonun üstündedrir. Biz TÜED olarak emeklilerimizin hak ve hukukunun korunması konusunda büyük çaba sarfediyoruz. Maalesef emeklilerimizin yaşam sıkıntısı var, bugün ülkemizdeki emekli sayısı son EYT’lilerle birlikte 16 milyonu buldu. Ama maalesef emeklilerimizin  büyük bölümü açlık sınırının altında maaş alıyor. Bugün emeklinin et alacak durumu falan kalmadı. Her zaman diyoruz TÜFE Emeklinin sırtında adeta bir KÜFE. Yıllardır maalesef İşçi ve Bağ-Kur emeklilerimizin maaşları TÜFE’den çıkan rakamlara göre belirleniyor, TÜFE’nin içinde ne var derseniz, emeklilerin harcama kalemleriyle alakası olmayan 400 tane ürün var, pimpon topu bile bunun içinde. Öyle olunca emeklilerimizin aldıkları zam oranları çok düşük kalıyor. Biz yıllardır toplu sözleşmeye tabi olmak istediğimizi söylüyoruz ama iktidar bunu bir türlü kabul etmiyor. İnşallah yeni dönemde bu sorunlara çözüm bulunması en büyük temennimiz.

İKRAMİYE VE PROMOSYON TÜED SAYESİNDE OLDU

Bugün emeklilerimiz bayram ikramiyesi ve maaşlarından dolayı promosyon alıyorsa bu bizim derneğimizin girişimleri sayesinde olmuştur. Geçen ayki yapılan zam artışlarındaki haksızlığı bizlerde biliyoruz. Biz Çalışma Bakanımıza bunu anlattık, zammın sadece en düşük maaş alana değil tüm emeklilerimize yapılmasını istedik, En azından diğer emeklilere de 1000’er lira seyyanen zam yapılsın dedik. Şimdi Temmuz ayında bugün maaşı 7500 liraya yükseltilen emeklilerimizin büyük bölümü zam alamayacak. Çünkü o zamanki maaş artışlarına kök maaşın üstüne ilave edilecek ve o kişinin maaşı 7500’e ulaşıncaya   o kişinin maaşına zam yansımayacak. Örneğin bir emekli zamdan önce 6 bin lira emekli maaşı alıyorsa Temmuz ayındaki artış yüzde 30 olursa alacağı zam sadece 300 lira olacak. Bu ve buna benzer birçok sorun var, ama ben şunu söylemek istiyorum emeklinin yaşı bitmiş işi bitmiş diye bir durumu olmaz. Bizler işi bitmiş insanlar değiliz. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz. “ dedi.

“ÜYE SAYIMIZ 1500 CİVARINDA”

Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik ziyaretlerine aralıksız devam eden Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir,  ziyaret turları kapsamında Tüm Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız’ı da ziyaret etti. Ekibi ile birlikte gerçekleştirdiği Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik ziyaretlerinde kısaca projelerine değinen Aydemir Tüm İşçi Emeklileri Derneği Isparta Şubesini ziyaretinde de emeklilerin sorunların dinledi. İlk olarak konuşan Dernek Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız 1989 yılında kurulan Derneğin Türkiye genelinde 300 bini aşkın üyesinin bulunduğunu ve Isparta’daki üye sayısının ise 1500 dolayında olduğunu söyledi. Isparta’da emekliler olarak ikinci derneğin kendileri tarafından faaliyete geçirildiğini hatırlatan Yıldız, emeklilerin ekonomik olarak desteklenmesinin yanı sıra onların boş vakitlerinin değerlendirilmesi açısından çeşitli  kurslar açacaklarını ifade etti. Yıldız, Milletvekili Adayı Aydemir’e,”çıktığınız bu yolda başarılar diliyorum, geldiğiniz için teşekkür ediyorum, Allah yolunuzu açık etsin dedi. 

Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir’de önce kendisini tanıttı ve kendisinin de bir emekli olduğunu hatırlatarak neden Bağımsız aday olduğunu anlattı. Seçildiği takdirde Yeşil Isparta projesini hayata geçireceğini, bu projede emeklilere, dul yetimlere ve engellilere öncelik olacağını belirtti. Aydemir, projenin Enerjide yeşil, tarımda yeşil, temiz enerjiyi içerdiğini ifade etti.  Diğer projelerini önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağını belirten Aydemir, 14 Mayıs seçimleri için Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız’dan destek istedi ve kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti. 

“GAZİLER BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ” 

Daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesini ziyaret eden Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir, burada dernek başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız’dan dernek  çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Dernek Başkanı Ayyıldız,  Derneğe kayıtlı 226  üyelerinin bulunduğunu, Isparta’da halen 6 Kore gazisi bulunduğunu ve bunlardan birinin ise rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü belirtti. Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir’de kendisini kabul eden dernek yöneticilerine teşekkür ederek, “Sizler birer kahramansınız” dedi  her zaman gazilerin yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirtti. 

SİZLER BİZLERE EMANETSİNİZ

Daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Ali Savcı’yı ziyaret eden Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir, önce kendisini tanıttı ve halkın teveccühü ile bağımsız aday olduklarını, siyasi partilerin aday tespitindeki antidemokratik uygulamalarına tepki olması için kendisinin bağımsız çıktığını hatırlattı. En önemli projesinin Rüzgar ve güneş santralleri kurmak olduğunu böylece vatandaşların yüklü miktarda ısınma paraları ödemekten kurtulmuş olacaklarını söyledi. Her zaman şehit yakınları ve Gazilerin yanlarında olacaklarını belirten Aydemir, “Sizler bizlere emanetsiniz, bu vatan uğruna kiminiz kolunuzu verdiniz, kiminiz bacağınızı feda ettiniz. Bu nedenle her zaman başımızın üstünde yeriniz var,  ne yapsak sizin hakkınızı ödeyemeyiz” diyerek  her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu ifade etti. 

Altın Mayısın İlk Gününde Hareketli Başladı Altın Mayısın İlk Gününde Hareketli Başladı

TİCARET BORSASINI ZİYARET ETTİ

Bağımsız Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir ve beraberindeki heyet,  daha sonra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette bir konuşma yapan Bağımsız Milletvekili Adayı Aydemir, önce neden aday olduğuna ilişkin görüşlerini dile getirdi ve daha sonra projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydemir’in ziyaretinden dolayı teşekkürlerini ileten Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, Mayıs ayında yapılacak olan seçimlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olması temennilerinde bulundu.

AYDEMİR, ESNAF ODALARINI ZİYARET ETTİ

Isparta Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir daha sonra Isparta Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural’ı ziyaret etti. Ziyaretinde  önce kendisini tanıtan ve neden Bağımsız aday olduğunu anlatan Aydemir, daha sonra projelerine ilişkin bilgiler verdi ve seçimlerde esnaf camiasından destek istedi.  Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural’da kendisini ziyaret eden Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir’e çıktığı bu yolda başarılar diledi ve seçimlerin hayırlar getirmesini temenni etti. 

SANAYİCİLERDEN DESTEK İSTEDİ

Isparta Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik ziyaretleri kapsamında Isparta Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik’le görüştü. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Dede’nin de hazır bulunduğu ziyarette ilk olarak kendisini tanıtan ve neden bağımsız aday olduğunu anlatan Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir, antidemokratik uygulamalara tepki olarak kendisinin bağımsız çıktığını ve kazanacağına olan inancını da dile getirdi. Projelerinden bahseden ve en önemli projesinin Yeşil Isparta projesi olduğunu kaydeden Aydemir, 14 Mayıs seçimleri için destek istedi.