Müslüman Filistin halkı İsrail tarafından katlediliyor. Dünyanın seyrettiği katliama Isparta’dan da tepkiler çığ gibi büyüyor. İsrail mallarını boykot eden Ispartalılar, STK’lar aracılığı ile de basın açıklaması yapıyor. Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, katliamla ilgili açıklama yaptı. Güner açıklamasında, ‘07 Ekim’den itibaren Gazze’yi bombalayarak soykırım yapmasının ardından başlattığı kara harekatında ciddi kayıplar vermeye başlayınca Terör Örgütü İsrail, ateşkese yanaşmak ve esir değişimi yapmak zorunda kaldı.

Ebu Ubeyde’nin ve Hamas’ın cesareti, dik duruşu, ateşkesin günü ve değişim yapılacak esirlerin sayısına kadar her şartı tayin etmesi, esirlere Müslümanca yaklaşımı ve ileri sürdüğü şartları kabul ettirmesi; Müslüman ve gayrimüslim liderler ile halklara çok şey öğretti.

ŞEHADETİ GÖZE ALMAYI ÖĞRETTİ

 Gazze halkının on binden fazla şehit vermesine, bombalanan evlerin altında bir o kadar şehit kalmasına ve evsiz barksız, hatta gıdasız kalmalarına rağmen topraklarını terk etmeyerek şehit olmayı tercih etmeleri cesareti ve şehadeti öğretti. Çocuklarının, eşlerinin, kardeşlerinin şehit olduğunu görmelerine rağmen vatanlarını savunmaya devam etmeleri vatan sevgisinin imanın tezahürü olduğunu öğretti. Bir liderin, bir başkanın, bir devlet başkanının vatanını, halkını ve toprağını korumasını ama önce şehadeti göze almasını ve sadece Allah’tan korkması gerektiğini öğretti.

Başdeğirmen: Şehrimizi geliştirecek tüm çalışmalarda ITSO’nun yanındayız Başdeğirmen: Şehrimizi geliştirecek tüm çalışmalarda ITSO’nun yanındayız

SAVAŞ AHLÂKINI ÖĞRETTİ

 Terör Örgütü İsrail’in terörist asker ve polisinin, daha ergen olmayan Müslüman çocuklara bile ne kadar vahşi davrandığını tüm dünya bilmektedir. Ama Hamas; isteseydi öldürebileceği esirlere bile o kadar nazik davrandı ve o kadar iyi baktı ki, esirlerin takası esnasında Kassam’ın askerlerine gülümseyerek ve iyi niyet dilekleriyle veda ediyordu. Bu Müslümanca davranış, Siyonistlere ve vahşi batıya savaşın bile bir ahlâkı olduğunu gayet güzel anlatıyordu.

KINAMANIN DEĞİL İCRAATIN GEREKTİĞİNİ ÖĞRETTİ

Ebu Ubeyde, her konuşmasında “Bize Allah yeter” diyordu. Siyonist projeyi düşürmek için ümmetin birleşmesini ve tüm imkânlarını kullanmasını istiyordu. İsrail ve ABD büyükelçiliklerinin önünde gösteri yaparak onları baskı altına almaya ve böylece katliamı durdurmaya davet ediyordu. Ebabilleri beklemek yerine, Müslümanların birer Ebabil olması gerektiğini ve kınamaktan öte, icraata geçmeleri gerektiğini, sosyal medya dairesinden çıkarak fiiliyata geçmeleri gerektiğini öğretti.’ ifadelerine yer verdi.