Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Ramazan Bayramı mesajı yayımladı. Güner, mesajında şu ifadeleri kullandı: ''Yüce Rabbimizin, müminlere bir lütuf olarak gönderdiği Ramazan ayı; rahmet ve bereketiyle, bir ay boyunca bizi kuşattı, ilâhi tedrisatıyla bizleri eğitti ve ibadetlerle kulluğun zirvesine eriştirdi. Şimdi ise getirdiği müjdelerle bizi sevindiren rahmet ayına veda etmenin hüznü içerisindeyiz ve çok şükür rabbimize, Ramazan Bayramındayız.

RABBİMİZİN KULLARINA ARMAĞANIDIR

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı.. Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı..

Ramazan, ruhlarımıza güzellik, gönüllerimize zenginlik vermek, iradelerimizi eğitmek ve toplumsal hayata huzur iklimi getirmek üzere yücelerden her yıl gelen bir kutlu misafir olup, aynı zamanda Rabbimizin kullarına armağanı olmuştur. Bayramlar ise, mahzun gönüllere sevinç ve müjde tattıran mukaddes vakitlerdir. Müslüman kalma bilincimizi diri tutan ve İslam milletlerine tarih sahnesinde süreklilik kazandıran pek kıymetli zaman dilimleridir.

MUTLULUĞU PAYLAŞMA VAKTİDİR

Bayram günleri, Rabbimizin kullarına bir ikramıdır. Bugün birbirimize yaklaşma, gönlümüzün ve hanemizin kapılarını açma, mutluluğumuzu paylaşma vaktidir. Bugün, mümin olmanın şükrünü ve sevincini gittiğimiz her yere taşıma zamanıdır. Öyleyse hürmete ve ikrama en fazla layık olan anne-babamızla, eşimizle ve çocuklarımızla birlikte bu sevinci yaşayalım. Hatırı sorulmamış bir hasta kalmasın, gönlü alınmamış hiçbir yaşlı bırakmayalım. Yetimlerin, gariplerin ve kimsesizlerin tebessümleriyle bayramımıza bir kat daha anlam katalım. Bayram atmosferini komşularımıza, akrabalarımıza, dostlarımıza, arkadaşlarımıza ve tüm insanlığa yayalım. Onun muştusunu gönüllerden gönüllere, evlerden evlere, şehirlerden şehirlere, ülkelerden ülkelere taşıyalım.

KARDEŞLERİMİZİ DUADA UNUTMAYALIM

Bayram günleri ve geceleri, aynı zamanda duaların kabul olduğu müstesna günlerdir; ellerimizi açalım ve dualarımızla avuçlarımıza inen rahmeti insanlığa gönderelim. İslam dünyası, çok zor süreçlerden geçiyor, derin acılar ve ağır kayıplar yaşanıyor. Bayramı bayram gibi yaşayamayan kardeşlerimizin kurtuluşu için yüce Allah’a yalvaralım. Dünyanın farklı yerlerinde darda kalmış, zorda kalmış olan kardeşlerimizin yaşadığı zulmün, baskının ve mağduriyetlerin son bulması için Cenab-ı Hakk’a dua ve niyazda bulunalım.

BİR ÖMRÜ RAMAZAN GİBİ YAŞAYALIM

Ramazan Bayramında her birimizin niyazı, affedilmiş bir kul olarak Rabbimizin rızasına nail olmak ve Ramazan ayında kazandığımız tüm güzel hasletleri bir ömür muhafaza ederek, istikamet üzere hayatımızı devam ettirmek olmalıdır. Allah’a karşı vazifemiz; “Sana ölüm gelinceye kadar Rabbine ibadet et” ayetinde buyurulduğu üzere, son nefesimize kadar bir ömrü Ramazan gibi yaşamaktır. Rabbimizin bu emrine uyarak, bu ilahi davete icabet ederek, Ramazan’da kazandığımız güzel hasletleri hayatımız boyunca devam ettirelim. Ramazan günleri bitmiş olsa da Ramazan bereketi ve Ramazan samimiyeti hayatımızdan eksik olmasın.

Necip milletin evlatları olarak, bayramı sadece kendi adımıza değil, tüm insanlık adına yaşayalım. Bu bayram tüm insanlığa nefes aldırsın. Sevincimiz yeni sevinçlerin yeşermesine vesile olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramımız mübarek olsun.''