İl Emniyet Müdürlüğü; uyuşturucu ile mücadele kapsamında Ağustos ayında yapılan operasyonlarda 142 şüpheliyi yakaladı. 18 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet teşkilatının bu başarısında en büyük etken ise, narkotik köpeğiMilon’ oldu. Narkotik şüphelilerinin korkulu rüyası ‘Milon’ Türkiye genelinde ‘ayın en başarılı köpeği’ seçildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle: “Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin kullanılması ve ticaretinin önlenmesine yönelik olarak Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan operasyonlar neticesinde 2023 yılı Ağustos ayında 142 şüpheli yakalanmıştır.

Yapılan operasyonlarda; çeşitli miktarlarda uyuşturucu, uyarıcı ve halüsinojen nitelikli narkotik madde ele geçirilmiştir.

Operasyonlarda yakalanan şüpheliler hakkında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçunun yanı sıra “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak” suçundan adli işlem yapılmıştır.

Isparta'da Otomobil Motosikletle Çarpıştı Isparta'da Otomobil Motosikletle Çarpıştı

Adli makamlarca haklarında tutuklama kararı ya da hüküm verilen 18 şüpheli cezaevine teslim edilmiştir.

Yapılan operasyonlarda görev alan ve zulalanmış narkotik maddelerin bulunmasını sağlayan Narkotik Madde Arama Köpeği MİLON; operasyonlarda gösterdiği performanstan ötürü, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde ağustos ayının en başarılı köpeği seçilmiştir.

Milon, 2022 yılı haziran ayında da “ayın en başarılı köpeği” seçilmiştir”.