Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tercih işlemleri öncesinde üniversite araştırmalarına başladı. Tercih işlemleri ise 27 Temmuz-8 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.

15 Fakülte, 4 Meslek Yüksekokulu, 2 Yüksekokul ve sayısız imkanlar ile Türkiye’de Süleyman Demirel Üniversitesinin adını eğitimde ilham veren üniversite olarak adını ilk sıralarda duyurmayı hedefliyor.

NEDEN SDÜ?

"İlham Veren Üniversite" mottosuyla kaliteli ve kapsamlı eğitim serüveni yaşayabilmenize olanak sağlayacak olan Süleyman Demirel Üniversitesini neden tercih etmelisiniz:

Eğitim kalitesi, uluslararası düzeyde akademik kadrosu, yerleşkede sunulan imkanları ve araştırmacılığı teşvikiyle öğrenci odaklı bir üniversite olan Süleyman Demirel Üniversitesi, Türkiye’nin en seçkin üniversiteleri arasında yer almaktadır.

Ana dal lisans programlarını yürüten öğrencilerimiz, en erken 3. ve en geç 5. yarıyıl başında başvurabilecekleri ikinci bir dalda lisans diplomasına sahip olma şansını elde edeceklerdir.

Yan dalda ise, en erken 3. ve en geç 6. yarıyıl başında başvurabilecekleri ilgi duydukları başka bir alanda bilgilenmelerini sağlayan yan dal öğretim programına devam edebileceklerdir.

Yeni Uygulama Miras Haksızlıklarına Son Verebilir Yeni Uygulama Miras Haksızlıklarına Son Verebilir

Yaşanabilir kentler sıralamasında en ön sıralardaki Isparta'da yer alan Süleyman Demirel Üniversitesi, öğrencilerine içeriği zengin eğitim hayatının yanı sıra sosyal dünyası geniş bir yerleşke ortamı ve güvenli yaşam imkanı sunuyor.

Üniversite bünyesinde düzenlenen kariyer günlerinde, sempozyum ve konferanslarda alanında uzman kişilerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanma, onlardan ilham alma ve fikirlerinizi onlarla paylaşma fırsatı yakalayabilirsiniz. 

Süleyman Demirel Üniversitesinin ulusal ve uluslararası standartlara sahip spor tesislerinde tenisten yüzmeye, hentboldan basketbola pek çok branşta sportif faaliyetlerde bulunabilirsiniz.

100'ü aşkın öğrenci kulübüyle Türkiye’nin kulüpler açısından en zengin üniversitesi olan Süleyman Demirel Üniversitesinde topluluklara üye olabilir ve topluluklar tarafından bilimden sanata, spordan kültüre kadar geniş yelpazede gerçekleştirilen etkinliklere katılabilir, eğitim hayatınızın dışında sosyal hayatınızı da zenginleştirebilirsiniz.

Üniversitemiz bünyesinde her yıl 700’e yakın etkinlik düzenlemektedir. Ünlü tiyatro oyunlarını izleyebilir, ünlü kişilerin söyleşilerinde yer alabilir, workshoplarda yeni beceriler kazanabilir, ünlü sanatçılar ve müzisyenlerin konserlerine katılabilirsiniz.

Öğrencilerini projeler yoluyla destekleyerek onları araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan SDÜ, girişimcilik ekosistemi kapsamında;

Ön Kuluçka Merkezinde yeni iş fikri sahiplerine mentorluk desteği verilerek, iş fikirlerinin her anlamda test edilmesi, geliştirilecek ürünlere yönelik pazar analizi yapılması, iş fikirlerinin ürüne dönüşme ve ticarileşme noktasında yapılması gereken faaliyetlerin her aşamasında gerekli danışmanlık ve eğitim hizmetleri sağlanmakta olup gereken altyapı desteği ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Kuluçka Merkezinde ise yüksek katma değer oluşturacak Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını ortaya çıkaran girişimcilik faaliyetlerini besleyerek model mekanizmaların oluşturulmasını ve bu süreci başarıyla tamamlayarak ticarileşen ürünlerle ülke ekonomisine katkı sağlanmasını hedeflemektedir.

Öğrencilerin yenilikçi iş fikirleri ve projeleri, “SDÜ Prototip Atölyesi”nde hayat buluyor. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi için gerekli olan her türlü elektronik ve mekanik alt yapıya sahip atölye bünyesinde, sektör ihtiyaçlarına cevap verecek düzeyde tasarlanan atölye bünyesinde önprototip ve prototip üretilebiliyor. Ayrıca öğrencilere ilk üretim desteği ücretsiz sağlanıyor.

Ayrıca öğrencilerimizin üniversitemiz bünyesinde yürütecekleri bilimsel araştırmalar için SDÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından maddi ve teçhizat olanaklarıyla desteklenerek bu süreçte kolaylık sağlanmaktadır.

Farklı şehirleri, ülkeleri, üniversiteleri görmek isteyen, üniversite eğitimi sürecinde aktif olmayı hedefleyen, öğrenci olmanın yaşamınıza katacağı getirilerden en iyi şekilde yaralanmak isteyen bir öğrenciyseniz SDÜ’yü tercih edebilirsiniz. Erasmus, Mevlana ve Farabi programları ile 22 Avrupa Birliği ülkesindeki 176 seçkin üniversitenin farklı bölümlerinde ayrıcalıklı eğitim imkanı bulabilir, öğrencilik hayatınıza artı değerler katabilirsiniz.

Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde Almanca, Çince, İspanyolca ve Rusça gibi farklı dillerde eğitim alabilirsiniz.

Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Merkezi ile eğitim hayatınızı sürdürürken kariyerinize de yöne vererek emin adımlarla hedeflerinize ilerleyebilirsiniz. Öğrenci odaklı üniversite misyonunu benimseyen Üniversitemiz, ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek öğrencilerine “Kariyer Planlama ve Çalışma Hayatına Giriş” dersi vererek öğrencilerinin kişisel gelişimine katkı sağlıyor. 2020 yılından itibaren üniversitemiz bünyesinde verilen derse bugüne kadar 12 bin öğrenci katıldı.

Sürekli Eğitim Merkezinde verilen Microsoft Office programları, çizim, istatistik gibi eğitimlere katılarak bu alanlarda da kendinizi geliştirme olanağına sahip olabilirsiniz.

Yüz yüze ve çevrim içi eğitim modellerinde öğrencilerine her daim kesintisiz eğitim sunmayı hedefleyen Süleyman Demirel Üniversitesi, canlı dersleri ve çevrim içi sınavları başarıyla gerçekleştiriyor.

Üniversite hayatına uyum sağlayabilmek, bu süreci daha rahat ve kolay bir şekilde atlatabilmek adına SDÜ Psikolojik Destek ve Rehberlik birimindeki uzman psikologlardan her daim destek alabilirsiniz.

Lisans ve ön lisans öğrencilerine Sağlık Şube Müdürlüğü’ne bağlı mediko-sosyal merkezinde sağlık hizmetleri verilmektedir. Burada yapılan ilk muayeneden sonra gerekli görülmesi hâlinde hasta, ileri tetkik ve tedaviler için üniversitemiz Tıp Fakültesi veya Diş Hekimliği Fakültesi’ne sevk edilmektedir.

Anadolu’nun en büyük kütüphanelerinden biri olan SDÜ Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi, Türkiye’deki 7/24 açık olan nadir üniversite kütüphanelerinden biri olma özelliğini taşıyor. 4 katlı, 8000 metrekare alana kurulu ve 950 kişilik oturma olanağı bulunan SDÜ Bilgi Merkezi, zengin bir koleksiyona sahiptir.

Güz ve Bahar Dönemlerinde düzenlenen “Keşif Isparta” projesi ile Batı Akdeniz’i keşfedebilir; şehrin tarihi, kültürel ve sosyal güzelliklerini ücretsiz olarak gezerek hafta sonlarınızı en güzel şekilde keşif turu ile renklendirebilirsiniz. Bu gezilerle 15 güzergahta, rehberler eşliğinde 2 bin beşyüze yakın öğrencimiz bölgemizi keşfetme fırsatı buldu.

“SDÜ Mobil” uygulaması ile öğrencilerimiz, ihtiyaç duyduğu tüm işlemleri mekana bağlı kalmadan rahatlıkla gerçekleştirebiliyor. Ayrıca yerleşkenin her yerinde ücretsiz internet uygulamasından faydalanabiliyor.

Üniversitemizin resmi sosyal medya hesapları üzerinden dilek, istek ve şikayetlerinizi iletebilir; sorunlarınızın çözümüne yönelik bilgi alabilirsiniz.

Eğer siz de kabına sığamayan, farklı şehirleri, ülkeleri, üniversiteleri görmek isteyen, üniversite eğitimi süresince aktif olmayı hedefleyen, öğrenci olmanın yaşamınıza katacağı getirilerden en iyi şekilde yararlanmak isteyen bir öğrenciyseniz üniversitemiz doğru bir tercihtir.