Bayraktar sosyal medyadan yaptığı açıklamada Isparta için sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olduğunu belirterek şu temennide bulundu; "İlkbahar Yağışları ve Kuraklık Riski

Buğdayda genel olarak başaklanmanın başladığı bahar aylarında, dane oluşumu ve verimli bir sezon için yeterli yağış önemlidir. Yine yazlık ekimlerin rahat yapılması, toprak tavının sağlanması için de bahar yağışlarının önemi büyüktür.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Mart ayında; Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yağışlar normaline göre azaldı. Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ise normaline göre arttı.

Hububatta kuru tarımın hâkim olduğu İç Anadolu Bölgesinde yağışlar normali civarında gerçekleşti. İç Anadolu Bölgesi geneli normali civarında yağış almış olsa da, MGM verileri ve Odalarımızdan alınan bilgilere göre; Kırıkkale Mart ayının en az yağış alan ili oldu. Kırıkkale’nin yanı sıra Antalya, Konya, Isparta, Bilecik, Karaman, Aydın ve Mersin’de de yağışlar normallerin altında kaldı.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Şubat ayı son 53 yılın en sıcak ikinci Şubat ayı, Mart ayı ise son 53 yılın en sıcak dokuzuncu Mart ayı oldu. Nisan ayında da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olduğu görülüyor.

Meteoroloji Isparta'yı Uyardı Etkili Geliyor Meteoroloji Isparta'yı Uyardı Etkili Geliyor

Azalan yağış ve artan sıcaklıklar kuraklık tehdidini artırıyor. Nisan ayı sonuna kadar beklenen yağışların alınması, kuraklık riskinin her ilde kalkması ve çiftçinin verimli bir sezon geçirmesi en büyük temennimizdir." ifadelerini kullandı.

Haber/ Nadir Öngören