Dolandırıcılar, başkasına ait IBAN üzerinden para alışverişi yapmaya zorlayarak hem araç alımında hem de satımında vatandaşları hedef alıyor. Sektör temsilcileri, bu konuda uyarılarda bulunuyor.

Araç Satış Temsilcisi Sercan Oktay, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Aracı alan kişiyle, yani noter satışında devir üstüne alan kişiyle, parayı gönderen kişi farklı oluyor. Fakat vatandaş bunlara dikkat etmiyor. Aracın noter satışı tamamlandıktan sonra parayı gönderen kişi devreye giriyor. 'Aracın alımı için ben size bir para gönderdim fakat aracı bana vermediniz' diyerek vatandaştan şikayetçi oluyor." dedi.

AFADER’den Başkan Başdeğirmen’e ziyaret AFADER’den Başkan Başdeğirmen’e ziyaret

Dolandırıcıların aynı zamanda satıcı konumunda da bulunduğunu belirten Oktay, "Vatandaşa hiç alakası olmayan bir kişinin IBAN’ı verilip, o hesaba parayı bir şekilde alıyorlar. Muhatap parayı gönderen ile hesap sahibi oluyor. Dolandırıcı kişi ortadan yine kayboluyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Uzmanlar, araç alım-satım işlemlerinde taraflar arasında bütün bilgilerin kontrol edilmesini ve hesaba gelen paraların açıklamalarının kontrol edilmesini öneriyor. Hesaba gelen paranın kimden geldiği ve açıklamada ne yazdığının kontrol edilmesi, dolandırıcılık tuzağına düşmenin önüne geçebilir.

Haber Merkezi