2000 yılı sonrası işe başlayıp EYT kapsamında emekli olamayan vatandaşlardan haber sitemize her gün onlarca mesaj gelmekte. Bizler de haber sitesi olarak bu mesajları hiçbir değişiklik yapmadan ve yorum katmadan kamuoyuyla paylaşıyoruz.

2000 yılından sonra işe başlayanlar, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’dan haber ve müjde bekliyor.

-2001 yılında işe başladım. 51 yaşındayım. 22 yıldır düzenli olarak sigorta primim yatmakta ve 7920 gün sigorta pimim var. 1999 yılında işe başlamış 45 yaşındaki vatandaşlar benden daha az prim yatırmalarına rağmen emekli oldular. Ben 51 yaşındayım ve emekli olabilmem için 5 yıl daha çalışmam gerekiyor. 2000 sonrasında işe başlayanlar içinde yeniden bir düzenleme yapılmasını hükümetimizden talep ediyorum.

-  2004 yılında işe başlamış bir bayanım. 53 yaşındayım. Prim gün sayım eksik. Eksik olan primimin tamamlamak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bizlere de kolaylık getirmesini ve emekli olmayı istiyorum.

- Benim işe başlama tarihim 2005 yılındadır. Bir çocuğum var ve çocuğum işe başlama tarihinden önce olduğundan dolayı çocuk borçlanmasından yararlanamıyorum. Çocuk borçlanmasının geriye dönük çıkarılmasını talep ediyorum.

- 2014 yılında emekli oldum. Emekli olabilmek için tam 32 yıl toplam 11500 prim günü prim yatırdım. Son yapılan düzenlemeler neticesinde 3600 gün prim yatırıp EYT kapsamında emekli olan vatandaşlarla aynı maaşı almaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımdan fazla prim ödeyenlerin hakkı olan fazla maaşı almasını rica ediyorum.

- 2002 yılında işe başladım. Primim doldu. Yaş bekliyorum. 1999 öncesi işe başlayanlar için çıkarılan EYT yasası gibi bir kolaylığın bize de sağlanmasını bekliyoruz. 

Genç kızın ağır yaralandığı kaza anı kamerada Genç kızın ağır yaralandığı kaza anı kamerada

Bizde vatandaşın sesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve hükümetimizden bayram öncesinde bayram tadında, mağduriyet yaşayan bu vatandaşlarımız için hayırlı müjdeler bekliyoruz.

Haber / Nadir Öngören