Pide ustaları oruçlu olmasına rağmen fırın yanında 40 dereceyi bulan sıcaklıklarda iftar için pide yetiştirmeye çalışıyor.

Çelebiler Mahallesi’nde fırıncı İsmail Arıkan, mesleğini babasından devraldığını ve yeri geldiğinde 40 derece sıcakta pide yaptıklarını söyledi.

Isparta'da Lokantalardaki Yemek Fiyatları Arttı Isparta'da Lokantalardaki Yemek Fiyatları Arttı

Arıkan, fırıncıların şartlar ne olursa olsun pide çıkardığını, pandemide bile halka hizmet verdiklerini söyledi. Arkan açıklamasında; “Çocukluğumdan beri baba mesleği olunca ben de küçüklükten beri fırıncılık yapıyorum. İlkokula giderken elemanımız olmazdı, babam akşamları beni fırına götürürdüŞu an 54 yaşına geldim ve hala mesleğimi devam ettiriyorum. Oruç, sıcak demeden hizmet veriyoruz. Fırının içi şu an 260 derece ve buradaki ortam sıcaklığı 35 – 40 derecedir. Öğleden sonra pide çıkardığımız için fırın 280 derecelerde oluyor ve ortam sıcaklığı yükseliyor. Şanslıyız ki yaz ayında değiliz. Yaz aylarında 50 derece 60 derece oluyor” dedi.

SICAĞA ALIŞTIK

Pide ustası Arıkan, oruç olduğunuz halde bu sıcakta nasıl gayretle çalışabiliyorsunuz sorusuna, alıştık diye cevap verdi. Arıkan ifadelerinde; “Fırıncının bayramı yoktur. Savaş çıksa yine bu ekmek çıkarılır. Ekmek en temel ihtiyaçtır, Çocukluğumuzdan beri bu işin içinde olduğumuz için sıcağa alıştık. Gerçekten de Allah sabrını veriyor. Akşama kadar gayret ediyoruz.” Dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur