Ticaret Bakanlığı Otomobil Piyasasında Düzenleme Yapıyor Ticaret Bakanlığı Otomobil Piyasasında Düzenleme Yapıyor

Teknolojinin bu kadar gelişmemiş olduğu dönemlerde evlerin temizliği için kullanılan ot süpürgeler, temizlik robotlarına bıraksa da hala daha talep görüyor.Ot süpürgeler, Isparta’da özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar tercih ediyor.

Isparta’da elektrikli süpürgelere göre kolay ve pratik olmasından dolayı tercih edildiğini söyleyen esnaf Mevlüt Tarhan; “ Süpürgeler genelde kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız alıyor.

Sebebi de kolay ve pratik olmasıdır. Ufak tefek dökülen yerler için vatandaşlar elektrikli süpürge çalıştırmak istemiyor. Elektrikli süpürgelerin bu tar küçük yerler için kurması çalıştırması ve sesi olduğu için vatandaşlar daha pratik olan ot süpürgeyi tercih ediyor.

Ayrıca kendi evinin önünü süpürmek isteyen vatandaşlar da mecburen ot süpürge almak zorundadır. Bu süpürgeler makinelerin aksine tamamen el yapımı olarak üretiliyor.

Eskinden her evde yapılıp kullanılan bir üründü. Şuan Türkiye’de belirli bazı yerlerde yapılıp satılıyor. Vatandaşlardan da yoğun bir şekilde talep görüyor.

Şuan fiyatı boylarına göre değişmekle birlikte küçük boy süpürgeler 70 lira, büyük boy süpürgeler ise 80 liradan satılıyor” ifadelerini kullandı.