Altında Bu Hafta Son Durum Altında Bu Hafta Son Durum

Tüm Türkiye’de olduğa gibi Isparta’da da 1 Aralık itibarıyla başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle oto lastikçileri talebe yetişmek için yoğun mesai harcadı.

Buzlu, karlı ve sulu yol şartlarında yol tutuş, hızlanma, durma ve viraj alma açısından yaz lastiklerine oranla daha iyi olan kış lastiklerini taktırmak isteyen sürücüler soluğu oto lastikçilerinde aldı. Özellikle zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasına saatler kala yaşanan yoğunluk nedeniyle oto lastikçileri talebe yetişmekte zorlandı.

Kış lastiklerinin can güvenliği açısından çok önemli olduğunu belirten Isparta’da faaliyet gösteren lastik ustaları, kış lastiklerinin önemine vurgu yaparak, "Kış lastiklerinde vakumlar var. Bu vakumlar yola daha iyi tutunmasını sağlıyor. Kış lastiğinin kauçuk yapısı diğerlerinden daha farklı. Soğuk hava için tasarlandı. İnsanlar bunu kar lastiği gibi görüyor. Bu kar lastiği değil, soğuk havanın lastiğidir. Kar yağdığı zaman bize akın ediyorlar. Bu karla alakalı değil, kışla alakalıdır. Kış lastiği en az 5 yıl kullanılabiliyor. Bu lastikler can güvenliği açısından çok önemli" şeklinde uyarıyor.

Haber32 – Ali Rıza Cesur