Isparta'nın ünlü Salı Pazarı, son günlerde yaşanan ihracat kaynaklı sorunlar nedeniyle sebze ve meyve tezgâhlarının bazılarında tedarik sorunu yaşanıyor. Pazar esnafı, özellikle Antalya’dan çıkan ürünlerin ihracata gönderilmesinin pazarlardaki ürün tedariğini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Özellikle biber tedariğinde yaşanan sıkıntılar, pazarların normal akışını engellemeye devam ediyor.

Isparta 32 Spor kendi sahasında kaybetti Isparta 32 Spor kendi sahasında kaybetti

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan 50 yıllık Pazar esnafı Kırdar; "Son günlerde biber tedariğinde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Ürünlerin ihracata yönlendirilmesi, pazarlardaki sebze ve meyve çeşitliliğini azaltıyor. Yapılan ihracattan ve özellikle büyükşehirlere yollanan ürünlerden dolayı sebze ve meyve tedariği biraz zorlaşıyor." ifadelerini kullandı.

SALI PAZARINDA SATIŞLAR YAVAŞLADI

Son haftalarda Salı Pazarında vatandaşların alışveriş yoğunluğunda azalma olduğunu belirten Kırdar; “Satılan ürünleri yine de tedarik ediyoruz. Şuan aldığımız ürünler sebze ve meyve yetiştiren çiftçilerden alıyoruz. Antalya’da ve büyük seralarda pazarcılara satışlar durmuş durumdadır. Şuan sattığımız ürünler ucuzladı. Salatalık 15 liradan 10 liraya,patlıcan 25 liradan 15 liraya, domates 40 liradan 15 liraya düşmüş durumdadır. Antalya’nın malı bitti, köylünün malı satılıyor.

Vatandaşlar da eskiye nazaran bir alım gücünde düşme vardır. Eskiden 5 kilo alan vatandaş şimdi de1 kilo zor alıyor. Esnaf olarak bizler de zorlanıyoruz. Eskinde 5 bin liralık mal alıp bin lira mazot yakıyordum. Bin lira kar ediyordum. Şimdi ise 5 bin liraya aynı miktarda ürün alamıyorum. Özellikle bu gelen mazot zamları sebze meyve fiyatlarını etkiledi.Şuan eskiden ettiğim karı edemiyorum.” İfadelerini kullandı.