Vatandaşlar, “Zaten Isparta’da ekmeğe ve pideye Ocak ayında zam gelmişti, bir daha zamma gerek yok” şeklinde görüş belirtiyorlar. Fırıncılar pide fiyatlarına zam yapılması için ITSO’ya başvurduğu öğrenildi. 

Mübarek Ramazan Ayına sayılı günler kala iftar sofralarının vazgeçilmezi olan pide fiyatlarının bu yıl ne kadar olacağı da belirsizliği koruyor. Halen Isparta’daki fırınlarda pide 7 liraya satılıyor.  
Bilindiği gibi Ocak ayında yapılan zam artışı ile 4 lira olan Küçük ekmek (210 gr) 5 liraya, 8 liraya satılan Büyük Ekmek (420 gr) 10 liraya yükselmişti.  28 Ocak Cumartesi gününden itibaren uygulanan yeni zamlı tarife ile pide fiyatları da 5 liradan 7 liraya yükseltilmişti.

VATANDAŞLAR PİDE FİYATININ AYNI  KALMASINI İSTİYOR   
Bu arada  konuyla ilgili görüşlerini dile getiren vatandaşlar pide fiyatlarının zaten iki ay önce zamlandığını hatırlatarak, “Ramazan bahanesiyle yeni bir zam yapılması yanlış olur, vatandaşların senede bir ay iftar sofralarında gördüğü pideye bu yıl zam yapılmamalı, fırıncılardan bu konuda duyarlı olmalarını ve vatandaşları da düşünmelerini istiyoruz” şeklinde görüş belirtiyorlar.

İSTANBUL’DAKİ PİDE FİYATLARINI DİKKATE ALMAK ÇOK YANLIŞ

Isparta’daki fırıncıların İstanbul’daki pide fiyatlarını dikkate almalarının çok yanlış olduğunu belirten vatandaşlar, “İstanbul’daki maliyetlerle Isparta’daki maliyetler aynımı? Biraz insaflı olmak lazım, İstanbul’da pide fiyatı 10 lira olursa Isparta’da da aynısı olacak diye bir  durum yok, bu nedenle Isparta’daki fırıncı esnafının bu durumları göz ardı etmemesi gerekir” dediler. 

Doğal Gazda İndirim Devam Edecek: Bakan Bayraktar Açıkladı Doğal Gazda İndirim Devam Edecek: Bakan Bayraktar Açıkladı

YUMURTALI  PİDENİN FİYATI YÜKSEK OLACAK
Öte yandan yumurta fiyatlarında son aylarda yaşanan aşırı artışın yumurtalı pide fiyatlarına yansıması bekleniyor. Bu nedenle bu yıl Ramazan Ayında normal pide ile yumurtalı pide arasındaki fiyat farkının en az 3 lira olmasına kesin gözüyle bakılıyor.  
FIRINCILAR ITSO’YA BAŞVURDU 
Bu arada Isparta Fırıncılar pide fiyatlarına zam yapılması talebiyle Isparta Ticaret ve Sanayi Odasına başvurduğu öğrenildi. ITSO Yönetiminin de birkaç gün içerisinde Isparta’daki pide fiyatının durumunu değerlendireceği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.