Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde eğitim görerek bu yıl mezun olan 5 bin 789 öğrenci yeni hayatlarına adım atmış oldu.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, mezun öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Çiftçilere Sıfır Faizli Kredi İmkanı Çiftçilere Sıfır Faizli Kredi İmkanı

Rektör Çatal; “Yaşadığımız küresel salgın süreci ve bu yıl yaşadığımız asrın felaketi ile öğrencilerimizle bir süre uzak kalsak da öğrencilerimiz ile bağımız hiç kopmamıştır. Bugün güçlü bağın son halkası Üniversitemizin kuruluşunun 5. yılında “mezuniyet törenimizi” gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sevgili Mezunlarımız; Bu özel gününüzde yanınızda olmak ve sizleri bu önemli dönüm noktasında kutlamak benim için büyük bir onurdur. Hepinizi içtenlikle tebrik ediyor ve başarılarınızı yürekten kutluyorum. Bugün mezun olan her bir öğrencimiz, büyük bir azimle öğrenmek ve kendini geliştirmek için gayret gösterdi. Yaşadığınız birçok zorluğa rağmen, bugün burada birer başarı hikayesi olarak duruyorsunuz. Eğitim hayatınız boyunca okullarınızda size sadece bilgi ve beceriler kazandırılmadı, aynı zamanda karakteriniz şekillendi. Sizlerin çeşitlilik içinde birlikte çalışmayı öğrendiğinizi, yenilikçi düşünceler ürettiğinizi ve zorluklarla karşılaştığınızda pes etmeden mücadele etmeyi öğrendiğinizi biliyorum. Bu üniversite sadece bir diploma vermekle kalmadı, aynı zamanda sizi kişilik olarak da geliştirdi. Şimdi yeni bir başlangıç yapıyorsunuz. Bir iş bulmak, kendi işinizi kurmak, hayalinizdeki kariyere ilerlemek veya eğitiminizi sürdürmek için ne seçerseniz seçin, cesaretinizi ve özgüveninizi asla kaybetmeyin. Sizler, hayallerinizi gerçekleştirecek güce ve yeteneğe sahipsiniz. Aynı zamanda, mezuniyetinizin arkasında size destek olan ailelerinizi ve sevdiklerinizi unutmayın. Onlar, sizlere sonsuz destek vererek bu günlere gelmenizde büyük bir rol oynadılar.

Sevgili mezunlarımız; Hayatta gerçek mutluluğu ve başarıyı bulmanın yolunun her zaman kendi tutkularınızı takip etmekten ve insanlara değer katmaktan geçtiğini unutmayın. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için fark yaratma gücünüz var. Kendinize güvenin, azimle çalışın ve asla hedeflerinizden vazgeçmeyin. Sizler bizim için büyük bir gurur kaynağısınız. Sizi tebrik ediyorum. Yeni hayatınızın başlangıcında hepinize mutluluk, sağlık ve başarılarla dolu bir gelecek diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun!” ifadelerine yer verdi.