Prof. Dr. Saleh Sultansoy, kazanın aslında kaza olmadığını, uçağın yüzde 99 oranında düşürüldüğünü iddia etti ve bu olayın Türkiye'nin bilimsel gelişimini engellemeye yönelik bir operasyon olduğunu savundu. Uçakta bulunan Prof. Dr. Engin Arık'ın, Türkiye'nin CERN, toryum ve Türk Hızlandırıcı Kompleksi projelerinde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Prof. Dr. Saleh Sultansoy, 30 Kasım 2007’de Isparta’da düşen uçağın bir kaza olmadığını öne sürdü. Uçakta, CERN’de çalışan Prof. Dr. Engin Arık ve beraberindeki akademisyenlerin de bulunduğunu hatırlatan Sultansoy, “Prof. Dr. Engin Arık bir bilim şehididir. Yüzde 99 olasılıkla uçak düşürüldü. Engin Hanım kendisini Türkiye’nin kalkınmasına feda eden bir bilim insanımızdı. O uçak düşürülmeseydi, Türkiye bugün CERN’de asil üye olurdu. Türkiye toryum yarışında dünyada liderler arasında olurdu. Türk Hızlandırıcı Kompleksi ve Türk Bilim Kenti kurulurdu. Bu tür projeler Japonya’nın kalkınmasında kritik rol oynamıştı” diye konuştu.
Uydulardan yanlış bilgi mi geldi?
Uçak düştükten birkaç gün sonra da bu iddialarını dile getirdiğini belirten Prof. Dr. Saleh Sultansoy, uçağın irtifasının uydulardan gelen yanlış bilgilerle oynandığını iddia etti. Sultansoy, “İrtifa ile oynama vardı. 2- 3 saat içinde bir oynama var ve uydulardan gelen sistemden bizim bölgeye yanlış bilgiler gelmiş. Yani 500 metre civarında fark var. 500 metre fark, tam da dağa vurmak için yeterli. Bu konuda 1- 2 kanaldan bilgi geldi. Bana söyleyen uzmanlara, ‘Çıkın televizyona söyleyin’ dedim, ama o riski almadılar. Başka yöntemler de olabilir, ama büyük olasılıkla bu yöntemle yapmışlar bu işi” dedi.

Prof. Dr. Saleh Sultansoy, uçak düştükten kısa bir süre sonra bu iddiaları dile getirdiğini ve uçağın irtifasının uydulardan gelen yanlış bilgilerle oynandığını iddia etti. Sultansoy'a göre, uydulardan gelen yanlış bilgilerle uçağın irtifası değiştirilmiş ve kazaya sebep olunmuştu.

Doğal Gazda İndirim Devam Edecek: Bakan Bayraktar Açıkladı Doğal Gazda İndirim Devam Edecek: Bakan Bayraktar Açıkladı

Sultansoy, ayrıca Türk Hızlandırıcı Kompleksi Projesi'nin 2007'den sonra çeşitli engellemelerle karşılaştığını ve bu engellemelerin Türkiye'nin bilimsel kalkınmasını engellediğini belirtti. Türkiye'nin CERN'e katılımının da engellendiğini ve toryum projelerinin heba edildiğini söyledi.