Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen her zaman eğitimin yanında olmaya devam ediyor. Eğitime destek kapsamında Isparta Anadolu Lisesi yöneticilerini, okul aile birliği üyelerini ve öğrencileri kabul eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eğitimin çok önemli olduğunun bilincinde olduklarına vurgu yaptı. Görüşmede ayrıca Isparta Anadolu Lisesi ile Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen arasında Erasmus Projesi İyi Niyet Mektubu imzalandı.

Isparta Anadolu Lisesinin de aralarında bulunduğu Online isimli Erasmus+ Projesi kapsamında geçen kasım ayında İspanya, Litvanya ve Romanya’dan öğretmen ve öğrenciler şehre gelerek ülkemizin ve kentimizin kültürünü tanımışlardı. Isparta Belediyesi de bu etkinliklere destek vermişti. Bu desteğin ardından Isparta Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ramazan Tezcan beraberinde Okul Aile Birliği Başkanı İlknur Akkaya, Erasmus Proje Koordinatörü Süleyman Turgut, öğrencilerle birlikte Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Ziyarete Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in eşi Şadiye Başdeğirmen de eşlik etti.

Ülkelere ihracat verileri yayından kaldırıldı Ülkelere ihracat verileri yayından kaldırıldı

Ziyarete ilişkin bilgiler veren Isparta Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ramazan Tezcan, “Isparta Anadolu Lisesinin gerek Erasmus gerekse diğer yurtdışı projelerinde sizlerin ve Şadiye hanımın desteğini hep hissettik. Bunun etkileri çok oldu. Küresel ısınma, atık, dezavantajlı öğrenciler, mülteci öğrenciler ile ilgili yazılan projeler var. Bu projeler kabul gördüğü zaman da Isparta Belediyesinin iyi niyet mektubuyla katılımı olursa onur duyarız” dedi.

Anadolu Lisesi Öğrencisi Emir Çağın Nalbant ise Erasmus Projesi ile ilgili deneyimlerinden bahsederek, “Bazı arkadaşlarımızın Türk kültürü ve Müslümanlıkla tanışması gibi olaylarımız oldu, namaza götürdük. Yabancı bir arkadaşımızı Müslümanlık ve inanç konusunda bilgilendirdik. Hem Türk kültürümüzü hem de dinimizi güzel bir şekilde anlattık. Bizim için güzel anılar oldu” şeklinde konuştu.

Kendileri için verilen desteğin önemine işaret eden Okul Aile Birliği Başkanı İlknur Akkaya da “Bizim için verdiğiniz destekler çok önemli. Desteklerinizin okulumuz adına devam etmesini istiyoruz. Hepimiz iyi çalışmalar çıkarmaya çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Isparta Anadolu Lisesi’nin güzel çalışmalara imza attığını belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in eşi Şadiye Başdeğirmen ise “Öğretimi bir şekilde yapıyorsunuz ama eğitim kısmını tamamlamak, o birlikteliği, o ruhu vermenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Emeklerinize sağlık. Çocuklarımızın da yolları açık olsun. Onlar bizim yarınlarımız. Başarılar diliyorum. Hiç hız kesmeden çok daha güzel çalışmalar bekliyoruz” diye konuştu.   

Gülhane Tıp Akademisi’nin bahçesine Isparta’dan gül fidanlarının dikildiğini belirten Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Sırrı Alan ise, bu konuda kendilerine fidan desteği veren Başkan Başdeğirmen’e teşekkür ederek, “Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesine yapılan caminin bahçesi için gül fidanları istemiştik. Allah razı olsun, siz gönderdiniz. Orada güllerimiz açıyor” görüşlerinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eğitimin çok önemli olduğunun bilincinde olduklarını söyledi. Okul aile birliklerinin öğrencilere vermiş oldukları destekleri iyi bildiklerine değinen Başkan Başdeğirmen, “Ailecek yıllardır okul aile birlik yönetimlerinde bulunduk. Birçok öğrencimizin destek almasını, okul yapılmasına katkı sağladık. Sizin yapmış olduğunuz çalışmaların ne kadar değerli olduğunun bilincindeyiz. Erasmus programları kapsamında birçok yabancı öğrenci ve öğretmene şehrimizi, kültürümüzü tanıtabiliyorsunuz. Gittiğiniz zaman onlarla ilgili bilgi sahibi oluyor öğrencilerimiz. Bu çalışmalar çocuklarımızın ufkunu açan, geleceğe daha iyi bakan, daha güzel projeler hazırlayabilecek kabiliyetlere ulaşmalarını sağlayan çalışmalar. Oturduğumuz yerde hiçbir çalışma yapamayız. Şehrimizin dışına çıkmak, yabancı ülkeleri görmek oralarla ilgili çalışmalar yapmak zorundayız. Sizler buna önayak oluyorsunuz, çocuklarımızın önünü açıyor, özgüvenlerini sağlıyorsunuz. Erasmus programlarının hem bizim yaptıklarımızı dışarıya göstermek hem de dışarıda yapılanları görmek adına çok değerli olduğunu biliyorum. Sizler de kalabalık bir ekiple buna gönül vermişsiniz, çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. En son yapmış olduğunuz Erasmus programında yabancı öğrencilerin Isparta’da kalma süreleri içerisinde onlara gösterdiğiniz ilgi, alakaları ben de takip ettim. Eşim Şadiye Hanım da gelen öğrencilerimizle beraber oldu. Çalışmalarınızda elimizden gelen katkıyı sağlamamız çok önemli. Bu memlekette yaşadığımız sürece, ülkemizle alakalı her türlü çalışmalarda ve gayretlerde mutlaka ‘ben de varım’ diyebilmek çok önemli. Sizler bu gayreti gösterdiniz. Belki bizler de az da olsa faydalı olmaya çalıştık. Bu anlamda yapmış olduğunuz teşekkürün çok değerli olduğunu da biliyorum. Yeni projenizde sizlerle birlikte olmak adına memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda güzel çocuklarımız ve memleketimiz için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Gayretli ve fedakarca çalışmalarınız için sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Ziyaretin sonunda günün anısına öğrenciler tarafından Başkan Başdeğirmen’e Erasmus Projesi kapsamında çekilen fotoğrafın halı portresi hediye edilirken, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Isparta Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ramazan Tezcan arasında Erasmus Projesi İyi Niyet Mektubu imzalandı.