Isparta'da farkındalık oluşturan okullardan olan Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 'Regaib Kandili ışığında Kudüs Gecesi' programı düzenliyor. Okuldan yapılan açıklamada, "Ahir zamanın bir yerlerinde sıkışıp kalmışız, rahat koltuklarımızda, ısıtmalı evlerimizde her akşam, duvarlarımızda asılı ekranlardan vahşeti izliyoruz.

Adına savaş diyemediğimiz, soykırım kelimesinin yetersiz kaldığı, sözcüklerde henüz yerini almamış bir insanlık ayıbının şahitleriyiz. Şahitliğimiz bu kadarla da sınırlı değil. Tepkisizliğimize de şahidimiz maalesef. Bu duygularla, henüz 14, 15, 16 yaşımızla 'Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Filistin Gönüllüleri' olarak bir şeyler yapmanın hayalini kuruyoruz. Geleceğin anneleri olarak, evlatsız kalan annelerin, annesiz kalan evlatların, ahından bize de isabet etmesin diye, mahşerde iki elleri yakamızda olmasın diye çabalıyoruz. Bu çabamıza sizleri de şahit kılmak istiyoruz.

Bu temenniler ile ilahiyatçı yazar Yasin Pişkin'in konuşmacı olarak katılacağı, ezgi ve marşlarıyla Osman Gündüz'ün sahne alacağı geçtiğimiz günlerde ülkemizin dört bir yanından da ebediyete uğurladığımız aziz şehitlerimizin ve müslüman coğrafyalarda siyonizmin saldırılarında hayatını kaybeden müslüman kardeşlerimizin anısına Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların yapılacağı 'Regaib Kandili ışığında Kudüs Gecesi' programına tüm Isparta halkımızı davet ediyoruz.'' ifadelerine yer verildi.

Isparta'nın Gün Doğumu Havadan Görüntülendi Isparta'nın Gün Doğumu Havadan Görüntülendi

Pro R M Rt Lqjk