Bu inceleme sonucunda, toplam 13 yumurta üretici birliği ve 12 yumurta üreticisinin kartel niteliğinde rekabet ihlali yaptığı belirlendi ve toplam 98 milyon TL idari para cezasına çarptırıldı.

Rekabet Kurumu, Mayıs 2022'de yumurta sektöründe fiyat tespiti, bölge paylaşımı ve arz miktarının kısıtlandığı iddialarıyla iki ayrı soruşturma başlatmıştı. İlk soruşturma sonucunda, toplam 26 teşebbüsün yumurta fiyatlarını birlikte belirledikleri ve yumurta satışı bölgelerini paylaştıkları tespit edildi. Bu davranışlar rekabet hukukunda "kartel" olarak nitelendirildi.

İkinci soruşturma ise yumurta üretici birliklerinin yumurta fiyatını tespit ettiği ve yumurta arz miktarını kısıtladığı konularında odaklandı. Her iki soruşturma sonucunda, teşebbüslerin ve birliklerin Rekabet Kanunu'nun 4. maddesini ihlal ettikleri tespit edildi.

Şarkikaraağaç'ta  Otomobil Yoldan Çıktı 2 Yaralı Şarkikaraağaç'ta Otomobil Yoldan Çıktı 2 Yaralı

Rekabet Kurumu tarafından açıklanan bu kararlarla birlikte toplamda 98 milyon TL idari para cezası uygulandı. Dolayısıyla, yumurta sektöründe kartel oluşturan teşebbüsler ciddi bir rekabet ihlali cezasına çarptırıldı