Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen ve 2023 yılının önemli olaylarına ait fotoğrafların yer aldığı “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı.

Rektör Prof. Dr. Saltan, AA muhabirlerince yurt içi ve yurt dışında çekilen, “Haber”, “Çevre-Yaşam”, “Spor”, “Gazze: Kanıt” ve “Deprem: Umut” kategorilerinde oylamaya sunulan yüz kırk yedi fotoğrafı inceledi.

Bisikletiyle hafif ticari araca çarptı Bisikletiyle hafif ticari araca çarptı

Beş farklı kategorideki fotoğrafları oylayan Rektör Saltan, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve pek çok ili etkileyen depremin ülkemizi derinden etkilediğini belirtti. Umudun ülkemizin genlerinde var olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Saltan, şunları kaydetti: “Neyle karşılaşırsak karşılaşalım umudumuzu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Bayrağımızı ilelebet yüceltmeliyiz. Dünyada şu anda bir katliam yaşanıyor. Gördüğümüz görüntüler içimizi yakıyor. Tüm olanlara rağmen bugün yaşanan katliamı en çarpıcı şekilde yansıtan fotoğrafların seçimini yapmaya çalıştık. Dünyaya göstermemiz lazım, onun için de ülkemize büyük bir görev düşüyor. Cumhurbaşkanımız aracılığı ile bu görevi yerine getiriyoruz.”

Bazı kesimlerin yeni dünya arayışına yönelik çabalarının yersiz olduğunu ifade eden Prof. Dr. Saltan, “Yeni dünya arayışına harcanan kaynaklar dünyamızı iyileştirmek için kullanılsa çok daha faydalı olur.” diye konuştu.

Haber Merkezi