ABD'li bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre, bu sağlıklı beslenme alışkanlığı ömrünüze 30 dakika ekleyebilir.

Sağlıklı beslenmek, vücudun savunma sistemine etki eden en önemli faktörlerden biridir ve olası hastalıklarla mücadelede önemli bir rol oynar. Yaşam kalitesini artırmak ve yaşlılık etkilerini azaltmak için beslenme rutininizi vücudunuzun ihtiyaçlarına göre düzenlemek önemlidir.

ABD'li bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, her gün tüketilen bazı besinlerin ömrü etkilediği ortaya çıkmıştır. Bu araştırmaya göre, 1 porsiyon kuruyemiş tüketmek ömrü 26 dakika uzatabilirken, kola tüketimi ömrümüzden 12.5 dakika çalabilir. Ayrıca, fast food besinlerinden hamburgerin ömrü 10 dakika kısaltırken, meyvelerin ise 10 dakika eklediği belirlenmiştir.

Araştırmaya göre, et tüketen bir kişi, günlük kalorinin yüzde 10'unu işlenmiş et veya kırmızı et yerine kuruyemiş, sebze veya meyve ile değiştirdiğinde ömrüne sağlıklı 48 dakika ekleyebilir.

Fıstık ezmesi içeren reçelli sandviçin ömrü ise 30 dakika uzatabilir. Fıstık ezmesinin sağlığa faydalı olduğu, vücuda enerji verdiği, kalp sağlığı için olumlu etkileri olduğu ve tip 2 diyabet riskini azaltabileceği uzmanlar tarafından ifade edilmiştir. Ayrıca, yüksek protein ve lif içeriği nedeniyle uzun süreli doygunluk hissi sağladığı bilinmektedir.

Kesecek İnek Neredeyse Kalmadı Kesecek İnek Neredeyse Kalmadı

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, yaşam süresini artırmanın yanı sıra genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yapabilir. Bu nedenle, beslenme rutinindeki seçimlere dikkat etmek önemlidir