Araştırmalara göre, ellerimizde beden ve zihin üzerinde etkili olan ve güç kazandıran çok sayıda aktif nokta bulunuyor.
  
Ellerine baktığınızda ne görüyorsunuz? Sadece ellerim diyorsanız, bir refleksoloji uzmanı size daha farklı şeyler söyleyecektir. Araştırmalara göre, ellerimizde beden ve zihin üzerinde etkili olan ve güç kazandıran çok sayıda aktif nokta bulunuyor. Bu noktaları bilerek, sakinleşebilir , metabolizmanızı hızlandırabilir yada kabızlıktan kurtulabilirsiniz. İnanılmaz değil mi?

Baş parmak
Başparmak, kaygı ve baş ağrılarından sorumlu bölgedir. Eğer sinirsel bir baş ağrısı yaşıyorsanız, başparmağınızı yumuşak bir şekilde yaklaşık 5 dakika boyunca sıkın, ağrınızın hafiflediğini göreceksiniz.

İşaret parmağı
Bu parmak, kas ağrılarını ve hayal kırıklığı, korku ve utanç duygularını kontrol eder. Minnesota Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma, 5 dakika boyunca işaret parmağını sıkmak, sırt ve kas ağrıları olan hastalara kendini daha iyi hissettirdiğini ortay koydu.

Orta parmak
Eğer, huzursuz, öfkeli ya da her zamankinden daha yorgun hissediyorsanız, orta parmağınızı sıkarak, kan basıncınızı düşürerek, yatışmanızı sağlayabilirsiniz.

Yüzük parmağı
Yüzük parmağınızı yumuşak bir şekilde 5 dakika boyunca sıkarsanız, negatif duygular ve hüzünler kaybolacaktır. Bu egzersizi yaparken sakin olun ve yavaşça nefes alıp verin.

Küçük parmak
Küçük parmak özgüven, stres ve sinirlilikle ilgilidir. Gergin olduğunuzu düşünüyorsanız, 5 dakika boyunca masaj yapın ve güzel şeyler düşünün.

Avuç içi
Bir elin parmaklarını diğer diğer elinizin avuç içine bastırın ve dairesel hareketlerle masaj yapın. Bunu yaparken de üç kez derin nefes alın. Refleksologlar, avuç içinin, duygularınızın merkezi olduğunu söylüyor. Araştırmalar, avuç içlerine düzenli masaj yapmanın, mide bulantısı, stres ve kabızlığı önlemeye yardımcı olduğunu gösteriyor.

KAYNAK:Ensonhaber.com