İşte bağırsaklarınızın sağlıklı çalışması için tüketebileceğiniz süper besinler.

Kabızlık, herkesi hedef alan sağlık sorunudur. Cinsiyet ve yaş ayrımı yapmaz. Uzun sürmesi halinde, bize baş etmemiz gereken, hemoroid gibi yeni sorunlar çıkarır. Genellikle vücudumuzdaki su eksikliği ve diyetlerimizde yeterli lif bulunmaması nedeniyle karşılaştığımız kabızlığa, beslenmemizde yapacağımız birkaç değişiklikle çare bulabiliriz. İşte bağırsaklarınızın sağlıklı çalışması için tüketebileceğiniz süper besinler.

Su

Su, teknik olarak besin değil fakat sindirime yardımcı oluyor. Zannedildiği her sıvı vücudu çalıştırmıyor. Kafein ve şekerli içecekler tüketildiğinde, vücut daha da kuruyor. Ancak bol miktarda su ile bağırsak hareketlerinizi rahatlatabilirsiniz. Bu nedenle, günde 8 bardak su içmenizi öneriyoruz.

Kuru erik

Kuru erik, özelikle yaşlı insanların aperatif olarak sık kullandığı bir besindir. Bağırsakların çalışması için de süper bir yardımcıdır. Erikte bulunan etken maddeler doğal müshil etkisi yapar. Erik yiyemiyorsanız, günde 2 bardak kuru erik suyu içmeyi deneyin.

Kiraz

Kiraz, lif ile doludur ve bağırsak sorunları için çok etkilidir. Erik, yiyemeyenler için lezzetli bir alternatif olabilir.

Keten tohumu

Yemeklerinize keten tohumu eklemek, lif oranını arttıran harika bir yoludur. Yediğiniz her şeye taneli veya ezilmiş olarak keten tohumu eklerseniz, kabızlık diye bir sorunla karşılaşmazsınız.

Portakal

Portakallarda bulunan maddeler bağırsakları çalıştırıcı etkiye sahiptir. Ancak portakal suyu olarak tüketmeyin! Portakal suyu işlenmiş olduğu için kabızlığı destekler. Bunun yerine portakalı meyve olarak tüketin.

Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi harika bir lif kaynağıdır. Ancak işlenmiş şekerli yulaf ezmesi paketleri işinize yaramayacaktır. Yulafı doğal olarak tüketin. Yulaf ezmesinin kalp sağlığı için de harika olduğunu unutmayın!

Kaçınmanız gereken gıdalar

Kabız olduğunuzda bu gıdalardan uzak durun.

- Süt

- Ağır işlenmiş gıdalar

- Şekerli gıdalar

- Muz

- Kırmızı et

- Kızarmış gıdalar

KAYNAK:Ensonhaber.com