Vatandaşların  sağlık açısından  yoğun ilgisi karşısında Isparta’da  uzun yıllardır hizmet veren Hilaller Kereste de, gelen taleplere göre ahşap evler üretiyor. Ahşap evlere olan ilginin keresteye  olan ilgiyi de arttırdığını ifade eden ve bu durumun ekonomiye de katkı sağladığını belirten Hilaller Kereste ve Efe Doğal Taşlar LTD. ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı, İş İnsanı Atilla Hilal; “Pandemi sonrası  insanlar  kalabalık yerlerden uzaklaşmak ve doğayla iç içe yaşamak istiyor.Bu nedenle daha sağlıklı  yaşam imkanı sunan ahşap evlere ilgi artmış durumda. Biz de bu istekler doğrultusunda, insanların ihtiyaçlarına göre farklı metrekarelerde ahşap evler üretiyoruz.

GELECEĞİN ÇEVRECİ EVLERİ, ÇEVRE DOSTU VE SAĞLIK SUNUYOR

4 Çocuk Annesi 29 Yaşındaki Kadın Ölü Bulundu 4 Çocuk Annesi 29 Yaşındaki Kadın Ölü Bulundu

Hilaller Kereste’nin kurucusu dedem ve babamdan sonra üçüncü kuşak olarak çalışmayı sürdürdüğüm sektörde 50 yılı aşkın bir süredir kereste işiyle uğraşıyor ve üretime devam ediyoruz. İnşallah nasip olursa makine mühendisliği mezunu oğlum Alperen Efe Hilal de bu konu hakkındaki çalışmalarıyla sektörde dördüncü kuşak temsilcimiz olarak yine üretimimizi devam ettirecek. Doğal malzemelerden yapılmaları ve doğa dostu olmaları en büyük özellikleri olan bu evlerde, farklı bir yapı malzemesi olan kereste kullanılıyor ve kereste de sağlıklı bir malzeme olarak bize sağlık sunuyor.Kereste malzemesi tercihiyle gelen talepler nedeniyle  ahşap evler üzerine çalışmalarımız var. Bu evlerin iç, dış ve iskelet kısımlarını komple ahşaptan yapıyoruz.Tabii ki bu da kullanıcılarına sağlıklı bir yaşam imkanı sunuyor.Ahşabın kokusu ile insan ruhu üzerinde tesir ettiği his bambaşka. Bunu yaşamak, görmek lazım.

YAPIM SÜRESİ KISA, MALİYETLERİ UYGUN

Ahşap evlerin fiyatlarının da çok uygun olduğuna dikkat çekmek isterim. Ahşap evlerin maliyetinin belki biraz yüksek olabileceği düşünülebilir ama maliyet bakımından betonarme binalara göre tahmin edilenden aslında daha düşük.Mesela 15.000- 20.000 gibi metre kare fiyatlarımız var. Zemin ve alt yapısı hazırlanmış bir alanda 45 gün gibi  kısa bir süre içerisinde evi tamamlayıp teslim ediyoruz. Sağlıklı bir yaşam için ahşabı tercih edenler, tamamen ahşap malzemelerle yapılmış bir evde yaşamanın hayalini kuranlar için 45 gün gibi bir süre içerisinde eğer alt yapısı tamamsa biz üst yapısını tamamlıyor ve hayallerine kavuşturabiliyoruz. Gelen talepler doğrultusunda istenilen metre karede çalışabiliriz. Yani bu çalışabileceğimiz alan 20 metre² den 100 metre²’ye ,200 metre²’ye kadar değişebilir.Müşterimizin isteğine göre her türlü ölçü,proje ve plan dahilinde hizmet veriyoruz.

AHŞAP EVLER DEPREME MEYDAN OKUYOR

Pandemi ile birlikte ahşap evler konusunda büyük bir patlama yaşadık.Bir diğer konuda tabii ki üzücü bir olay ama depremde de insanların betonarme binalarda yaşanan can kayıplarının fazla olması da yine  insanları ahşap evlere yöneltti.Ahşap evler,deprem ve afetlere karşı dayanıklı evlerdir. Ahşap evlerde yıkılma değil esneme oluyor ve bu esneme binanın yıkılmasını engelliyor. Ahşap evlerin yapımında genellikle kızılçam ve karaçam kullanıyoruz. Ayrıca istenirse sedir de kullanabiliyoruz.

Vatandaşların kafasında ahşapla ilgili ‘’Yanar mı, çürür mü’’ çelişkilerinin de olabileceğini hatırlatan Hilal,’’Bu endişeler yersiz, çünkü biz bu ahşapları bünyemizdeki emprenye tesisinde ilaçlayarak ömrünü 40 yıl daha arttırıyoruz. Bu sayede kurt, böcek ve yanmaya karşı daha dayanıklı hale getiriyoruz. Ayrıca ısı yalıtımı betonarme evlere göre daha fazladır.Dış cephenin korunması için özel alman boyalarımız var. Su bazlı bu boyalar ahşabın ileriye dönük olarak yıpranmasını engelliyor ve vernik gibi değil. Yani vernikteki yağmur ve kar gibi dış etkenler nedeniyle zamanla pul pul kalkması sıkıntısı söz konusu olmuyor. Bölge olarak talepleri karşılıyoruz, bununla birlikte Türkiye’nin her yerine imalatımız var. İstenilen her yere,her bölgeye uygulama yapıyor ve hizmet veriyoruz. Bu tip evler betondan daha sağlıklıdır ve sağlıklı yaşam için tercih edilebilir. Ahşap malzemenin  insanlar üzerinde psikolojik ve fizyolojik bir rahatlama hissi oluşturması,ahşabın değerli bir nesne olarak görülmesinin sebeplerinden biridir.Bu nedenle bizim için çok değerli olan ahşap,ilelebet  böyle değerli kalacaktır’’ dedi./Elif AKGÜL