Bim Market Haftanın İndirimli Ürünlerini Paylaştı Bim Market Haftanın İndirimli Ürünlerini Paylaştı

Herkes Çöpe Atıyor Ama Yüzde 99'u 22 Ayar Altın Çıktı! Hurdacılar Peşine Düştü Sakın Kaptırmayın

Teknolojik cihazlar her geçen gün gelişmeye devam ederken, herkesin evinde bulunan ve sürekli çöpe giden cihazların içinde altın olduğu ortaya çıktı.

Eskişehir'de telefon tamirciliği yapan Hıdır Yıldız, asıl parayı çöpe giden cihazlardan kazandıklarını belirterek bilgisayar ve telefonların anakartlarında yer alan iğnelerin altın kaplama olduğunu ifade ediyor. "Ana kartlar elektronik sistemlerin çoğunda var ve sarı gördüğünüz alaşımların yüzde 99'u altın" diyor.

İstanbul'dan gelen ve kilo ile hurda toplayan bir kişiden bu işi öğrendiğini belirten Yıldız, "Telefonların içerisindeki ana kartları, kiloyla belirli fiyatlarda satın aldıklarını" anlatıyor.

Yıldız, çalışmayan telefonlardan çıkardığı ana kartları işlemek için bir haftaya kadar sürebileceğini söylüyor. Ancak sonrasında ise internetten ana kartların üzerindeki altının nasıl ayrıldığını öğrenerek altınları elde ediyor. Demir bir bidondaki kezzap ve asitli suya ana kartları döktükten sonra bütün kartlar o suyun içerisinde eriyip altınlar da su yüzeyine çıkıyor.

Altın fiyatlarının rekorlar kırdığı bu dönemde, cihazların içerisinde bulunan altın miktarının da göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulanıyor. Teknolojik cihazlar artık sadece kullanım amaçlı değil, içlerinde bulunan değerli metaller nedeniyle de dikkate alınması gereken varlıklar haline gelmiş durumda.

hurda-altin