34 siyasi partinin katılımıyla gerçekleşen seçimlerde 61 milyon 441 bin 822 vatandaş sandık başına gitti. Seçmenlerin kimlik kontrolü, oy pusulaları ve mührün teslim edilmesi gibi görevleri sandık görevlileri üstlendi. Oy sayımı ve döküm işlemleri ise gece geç saatlere kadar sürdü.

2024 Sandık Görevlisi Ücretleri Ne Kadar?

2023 yılında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde sandık görevlisi ücreti 870 lira olarak belirlenmişti. 2024 yılında 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde sandık görevlileri için ücretler belirlendi:

  • Sandık Kurulu Başkanları: 2.947 TL
  • Sandık Memurları (Görevlileri): 2.088 TL
  • Partili Üyeler: 1.044 TL
  • Bina Sorumluları: 2.936 TL

Ücretler Ne Zaman ve Nereye Yatacak?

Sandık görevlisi ücretlerinin yatış tarihi ve nereye yatırılacağına dair YSK'dan resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak sandık görevlisi ücretlerinin en geç Nisan ayı sonuna kadar yatırılması bekleniyor. Ödemeler, bir önceki seçimlerde olduğu gibi il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesap aracılığıyla gerçekleştirilecek. Ödemeler elden yapılmayacak.

Seçimde Görev Yapacaklar 1 Nisan'da İzinde

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının olduğunu belirtti. Açıklamada, “Sandık kurullarında görev alan kamu personelinin, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür" denildi.

Sandık Görev Yerleri Nasıl Sorgulanır?

Mekke Eğitim Vakfı heyetinden Başdeğirmen’e ziyaret Mekke Eğitim Vakfı heyetinden Başdeğirmen’e ziyaret

Seçimlerde görev alacakların yerlerini öğrenmek isteyen sandık görevlileri, e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilir. e-Devlet'e giriş yapan kamu çalışanları, sağ üst bölümde bulunan arama çubuğuna “Yurt içi Seçim Görevlendirme Bilgisi Sorgulama” yazarak seçim görev yerlerine ulaşabilir