Isparta Merkezine en yakın Kasaba durumundaki Sav Kasabasının AK Parti’li Belediye Başkanı Şakir İpekçi, beldelerine bırakılan çok sayıda başıboş sokak hayvanına kendilerinin sahip çıktığını ifade ederek söz konusu hayvanların mama ve diğer ihtiyaçlarının Belediye imkanlarıyla karşılandığını ifade etti. 
Başkan İpekçi, yaptığı açıklamada, 2,5 yıllık hizmet döneminde Kasabada çok güzel işlere imza attıklarını ifade ederek şöyle dedi: 
 “Şuanda Kasabamızda 2,5 yılda güzel işler yaptık. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip  Erdoğan olmak üzere TBMM Başkan Vekilimiz Isparta Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’e, HSYK Üyemiz Isparta Milletvekilimiz Recep Özel’e, Milli Savunma Komisyonu Üyesi Isparta Milletvekilimiz Mehmet Uğur Gökgöz’e ve AK Parti Yöneticilerimize teşekkür ediyorum.
SAV’A BIRAKILAN SOKAK
HAYVANLARINA  BİZ 
SAHİP ÇIKIYORUZ… 

Öncelikle biliyorsunuz bu kış çok sert geçiyor, bu zorlu kış döneminde Kasabamızda da çok sayıda sokak hayvanımız var. Hayvan severler ve Üniversite öğrencileri bir süre evlerinde baktıkları sokak hayvanlarını büyüdükten sonra Sav Kasabamıza bırakıyorlar, bu da kasabamızdaki başıboş hayvan sayısının artmasına neden olmaktadır. Durum böyle olunca bizim kasabamızda eski çöplük denilen alanda bir hayvan barınağı var. Biz de bu durumdan dolayı sokak hayvanlarımıza yılın her döneminde mama ve su veriyoruz, bu konuda Belediye personelimiz çok duyarlı özellikle zabıta personellerimiz aracılığıyla bu sokak hayvanlarımıza bu yardımları sağlamış oluyoruz. Biz sokak hayvanlarını çok seviyoruz, sakat olan sokak hayvanlarımızı Isparta Belediyesi Hayvan Barınağına göndererek onların bakım ve tedavisinin yapılmasını sağlıyoruz. Çünkü onlarda bir can taşıyor, insanoğlu nasıl ki yeryüzünde nasibini arıyorsa hayvanlar da nasibini arıyor. Bİzim de onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Şuana kadar 10 kolu mama aldım, günün belirli saatlerinde sokak hayvanlarımızın bakımını yapıyoruz, gıda ihtiyaçlarını karşılıyoruz.”

Macit: “Başkanımızın her zaman yanındayız” Macit: “Başkanımızın her zaman yanındayız”


KASABAMIZIN İÇME SUYU 
YAPIMI HAZİRAN’DA 
TAMAMEN BİTMİŞ OLACAK 

Bu arada Sav Kasabası halkının adeta hazır su içtiğine dikkat çeken Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, kasabada bir süredir yapımı süren içme suyu hattının da tamamlandığını ifade ederek şöyle konuştu:
“30-40 yıllık içme suyu hattımızı yeniledik. Sav’da su demek, hayat demektir. İller Bankası imkanlarıyla daha önce 54 km.  olarak planlanan hattımızı 66 kilometrelik olarak tamamlamış olduk. İki üç ay önce teslim aldık ve şuanda evlere kendi imkanlarılarımızla içme suyu hattımızı bağlamaya başladık, aslında bu iş vatandaşların kendileri yapması gerekirken biz bunu belediye olarak üstlendik. Biz evin içme suyu  bağlantı maliyeti bize bin liraya maloluyor. Yüzde 70’ini bitirdik, Haziran ayında tamamen  bitirmiş olacağız ve Sav halkı daha berrak, hijyenik ve daha kaliteli içme suyuna kavuşmuş olacak. Yeni depolar yaptık. Akdeniz Bölgesinin en kaliteli suyu bizde.  Geçmiş belediye başkanlarımız döneminde kurulan Davraz Su konusunda daha önce 5 yıllık anlaşma yapılmış biz bunu ilgili şirketle bir yıl daha uzattık. Bardak su makinesi arızalı, bunu da en kısa sürede faaliyete geçirip Davraz suyun kaliteli suyunu hem yöreye hem diğer kentlere ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. “
“KASABAMIZ DEVLET YATIRIMLARINDAN
GEREKENİ ALMAYA DEVAM EDİYOR”

Sav Kasabasında gerçekleştirilen yatırımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, kasabaya su ve doğalgaz başta olmak üzere çok önemli yatırımlar kazandırdıklarını belirtti. Sav’a 3 yılda kazandırılan yatırımların maliyetinin toplam 53 milyon liraya ulaştığını kaydeden İpekçi, “Kasabamıza biz seçildikten sonra gerek su ve gerekse doğalgaz yatırımı olmak üzere 38 milyon liralık yatırım  yapıldı. Bunların dışında Belediye imkanlarıyla da kasabamıza 15 milyon liralık yatırım sağladık” dedi.
Öte yandan Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere Belediyenin araç parkına çok önemli araç ve iş makinaları kazandırdıklarının altını çizerek satın alınan veya hibe edilen iş makinelerini şu şekilde sıraladı:
3 Traktör, 1 Grayder, 1 kepçe, 1 kazıcı(mini), 1 makam aracı, 1 pikap(Orman Genel Müdürlüğünden), 1 süpürge aracı Isuzu, 1 ilaçlama aracı fırtına, 1 kamyonet  (İl Özel İdareden), 2 traktör römorku, 1 çöp kamyonu, 1 çim traktörü. 
Başkan İpekçi ayrıca Sav’a yöresel ürünlerin tanıtım ve satışının yapılacağı bir merkezi  de en kısa sürede kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.