Ülkemizde artan enflasyonun etkisiyle akaryakıt fiyatlarına büyük bir zam bekleniyor.

7 ay süren yaşam mücadelesini kaybetti 7 ay süren yaşam mücadelesini kaybetti

Türkiye, çevresindeki olaylardan kolayca etkilendiği için akaryakıt fiyatlarının artışı konusunda endişeli. İsrail ile Hamas arasındaki savaş, petrol fiyatlarını etkileyerek araç sahiplerine üzücü bir haber getirdi. Hızlı fiyat dalgalanmaları nedeniyle akaryakıt fiyatlarında büyük bir artış bekleniyor.

Savaş, özellikle brent petrol fiyatlarındaki ani yükseliş nedeniyle akaryakıt fiyatlarına olumsuz etki yapıyor. Petrol varil fiyatları, savaşın başlamasıyla %5 oranında arttı ve 90 doların üzerine çıktı. Son dönemde 85 ile 90 dolar arasında dalgalanan petrol fiyatları, 90,89 doları gördü. Bu artışın ardından akaryakıt fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasında döviz kuru ve petrol fiyatlarının belirleyici faktör olduğu unutulmamalıdır. Yılın ikinci yarısından itibaren artan akaryakıt fiyatları, yeniden güncellenecek. Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını TL bazında yükseltiyor.

Döviz kuru, petrol fiyatları ve yaşanan savaşlar gibi etkenler, akaryakıt fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Son günlerde yükselen petrol fiyatları, akaryakıt zamlarını tetikliyor. Motorin fiyatlarına pazartesi gece yarısı itibariyle 2 lira 25 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor.

Bu nedenle, araç sahipleri akaryakıt fiyatlarının artmasından mağdur olmaya devam ediyor