Hastane Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açış konuşmasını yapan SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taylan Oksay, “Yaklaşık 21 yıldır çalıştığım bu kurumda, sizlerle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutluyor olmaktan çok mutlu ve gururluyum. Ülkemizin zor şartlarında bugün halen dünyanın birçok coğrafyasında benzerlerinin yaşandığı emperyalizmin açgözlülüğünden vatanımızı kurtaran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve cesur Türk milleti olmasa Cumhuriyete giden yol açılamazdı. Kendilerini saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ulu önder Atatürk’ün, Cumhuriyetin 10’uncu yılında söylediği gibi “Bugün en büyük bayramdır, kutlu olsun” bilinciyle hepinizin bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin daha nice yüzyıllara ulaşmasını diliyorum.” dedi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alim Koşar da “Bugün burada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor olmaktan, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutluyor olmaktan gurur duyuyorum. Bu birliktelik ve bu motivasyonu görmek beni çok gururlandırdı.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından SDÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Turgut Ermumcu “Bir Modernleşme Projesi Olarak Cumhuriyet” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra SDÜ Hastanesi çalışanlarından Hemşire Berkan Akbaba da “Akdenize Doğru” adlı şiiri seslendirdi.  

Isparta'da bugün ( 2 Mayıs 2024) vefat edenler Isparta'da bugün ( 2 Mayıs 2024) vefat edenler

Program, Zeybek gösterisi ardından fuaye alanında SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerince sunulan müzik dinletisi ile son buldu.