Süleyman Demirel Üniversitesi, “Üniversite-Kent Bütünleşmesi Projesi” ile şehriyle bütünleşmeye devam ediyor. Üniversitemiz bu kez Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve üyelerini ağırladı. Konuklarını 19 Mayıs Öğrenci meydanında karşılayan SDÜ yönetimi, ilk olarak 97.0 frekansından yayın yapan Radyo SDÜ’yü tanıttı. Konuklara, Radyo TV Uygulama Araştırma Merkezi bünyesinde verilen hizmetler hakkında bilgi verildi.

Otomobil Alımında Büyük Değişiklik Otomobil Alımında Büyük Değişiklik

Ardından Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ziyaret edildi. Uzaktan eğitim faaliyetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesini sağlayan, uzaktan eğitim ile ilgili araştırma-geliştirme ve uygulama çalışmalarını yürüten merkezin faaliyetleri anlatıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, konuklara üniversitemizin akademik, fiziki gelişimi ile sosyal imkanları ve yürütülen çalışmaları anlatan bir sunum yaptı.

Yerleşkelerimizde yer alan Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezini de (YETEM) gezen konuklar, YETEM bünyesinde faaliyet gösteren Uygulamalı Temel Bilimler ve Teknolojileri Araştırma Birimi, Enerji Teknolojileri Birimi, Biyomühendislik Araştırma Birimi, laboratuvarlar ve cihazlar hakkında bilgi edindi. Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezinin de ziyaret edildiği program kapsamında öğrencilerin yenilikçi iş fikirleri ve projelerini hayata geçirebilmelerine katkı sağlamak amacıyla Batı Yerleşkesi Merkezi Dersliklerde hizmete açılan Prototip Atölyesi gezildi. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi için gerekli olan her türlü elektronik ve mekanik alt yapıya sahip atölye bünyesinde yer alan ve öğrenciler tarafından üretilen projeler hakkında bilgiler verildi. Program, Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi ve Göller Bölgesi Teknokenti ziyareti ile sona erdi.