Deprem bölgesindeki çocukların yaşadığı zorlukları hafifletmek ve onlara matematiği sevdirmek amacıyla harekete geçen SDÜ Matematik Topluluğu, gönüllü öğrencileri deprem bölgesine yönlendirdi. Gönüllü öğrenciler, renkli ve interaktif matematik materyalleriyle çocukların hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağladı.

Topluluk Başkanı Ebubekir Arslan, “Amacımız sadece matematik öğretmek değil. Aynı zamanda çocuklara biraz olsun moral ve umut da vermek. Deprem bölgesinde yaşanan zorluklara karşı dayanışma içinde olmak istedik. Başta SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü olmak üzere bize destek veren herkese kendim ve topluluğum adına teşekkür ederim. Süleyman Demirel Üniversitesi Matematik Topluluğu olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam etmeyi ve topluma katkıda bulunmayı sürdürmeyi planlıyoruz. Bu tür etkinlikler sadece akademik başarılarımıza değil aynı zamanda toplumsal duyarlılık ve farkındalık becerilerimize de katkı sağlıyor.” dedi.

SGK Müdürü Karagöz'ün acı günü SGK Müdürü Karagöz'ün acı günü

Matematik atölyelerinde çocuklar, oyunlar, bulmacalar ve interaktif etkinlikler aracılığıyla matematiğin somutlaştırılmış haliyle tanıştı.

SDÜ Bülten