Süleyman Demirel Üniversitesi, “Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması”nda adını ilk sıralara yazdırdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen yarışmada SDÜ, üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Çok sayıda üniversitenin katılımıyla gerçekleşen yarışmada, üniversitelerin enerji verimliliğine yönelik geliştirdiği uygulama projelerini ortaya çıkartarak genel anlamda enerji verimliliğini artırmak amaçlandı. Ankara’da gerçekleştirilen ödül töreninde, ödüller sahiplerini buldu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız Üniversitemiz adına SDÜ’nün ödülünü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın elinden teslim aldı.

"Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması"na verimlilik artırıcı 6 proje ile katılan üniversitemize üçüncülük ödülünü getiren projeler şu şekilde;

1-İçme ve Kullanma Suyu Otomasyonu Revizyonu işi kapsamında Vana Çeketleri İzolasyonu Projesi

2-Radyoterapi Binası Çatı Tadilatı işi kapsamında Çatı İzolasyonu Projesi

3-Rektörlük ve Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Binaları Çatı Tadilat İşi kapsamında Çatı İzolasyonu Projesi

4-SDÜ Hastanesi Kazan Değişimi işi kapsamında Verimli Kazan Dönüşümü Projesi

5-SDÜ Nükleer Tıp Binası Mantolama işi kapsamında Dış Cephe İzolasyonu Projesi

6-Mevcut Floresan Armatürlerin Led Armatürlere Dönüştürülmesi Projesi

Projelerin gerçekleştirilmesi için 2021-2022 yıllarında toplam 1.549.873,32 TL yatırım yapan Üniversitemiz, bir sonraki yıldan itibaren enerji verimliliği proje yatırımları karşılığında yıllık bazda 187,84 TEP (Ton Eşdeğer Petrol) enerji tasarrufu sağladı. Parasal karşılığı olarak 2023 yılı enerji giderlerinde 387.468,33 TL daha az ödeme yapıldı ve yine yıllık bazda 618 ton daha az CO2 salınımı sağlanarak çevreci üniversite ve yeşil kampüs olma yolunda önemli adımlar atıldı.

Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti

SDÜ Bülten