Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği Bölümü tarafından düzenlenen program ile “18 Aralık Dünya Arapça Günükutlandı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programın açış konuşmasını Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil İbrahim Şanverdi yaptı. Arapça ve dünya Arapça günü hakkında bilgiler paylaşan Doç. Dr. Şanverdi: “Arapça, 18 Aralık 1973 tarihinde Birleşmiş Milletlerin almış olduğu karar sonucunda Çince, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Rusça ve Arapça Birleşmiş Milletlerin resmi dili olarak kabul edilmiştir. Unesco’nun almış olduğu karar ile 18 Aralık 2012 tarihinden itibaren de Dünya Arapça Günü olarak kutlanmaktadır. Arapça, İslam Medeniyetinin, Kur-an’ı Kerim’in, hadisi şeriflerin aynı zamanda şiirin ve edebiyatın da dilidir. Arapça, uluslararası en çok konuşulan diller arasında beşinci sıradadır. Dünya üzerinde 400 milyonu aşkın insan Arapça konuşmaktadır. Arapçanın Türkçe ile ilişkisi de dikkate şayandır. TDK tarafından hazırlanan sözlükte yer alan bilgiye göre dilimizde 6 bin 500’e yakın Arapça kelime bulunmaktadır. Her gün farkına varmadan kullandığımız birçok kelimenin Arapça kökenli olduğunu söyleyebiliriz.” dedi. 

Yalvaç Belediye Meclisini kriz yaratacak konular bekliyor Yalvaç Belediye Meclisini kriz yaratacak konular bekliyor

Program kapsamında Arapça Öğretmeni Harun Özkılıç tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. Daha sonra Mahmut Derviş’in “Ene Arabi” ve “Tunsa”, Nizar Kabbani’nin de “Ya Kudüs” isimli şiirleri okundu, Arap ülkelerinin tanıtımı yapıldı, Maher Zain’in “Ya Nabi Salam Alayka” ve “Assubhu Bada” isimli eseri ile “Bülbülün İnce Sesi” rap şarkısı seslendirildi.

SDÜ Bülten