Süleyman Demirel Üniversitesi Toplumsal Katkı ve Paydaşlar Koordinatörü Doç. Dr. Yıldız Mutlu Yıldız, TRT Antalya Radyosunda yayınlanan “Bölge Gündemi Programı”nda, Üniversitemizin iki farklı kategoride ilk sıralarda değerlendirildiği  “YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu” hakkında bilgi verdi.

 Yükseköğretim Kurulunun geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve ülkemizdeki üniversitelerin altı farklı kategoride izlendiği raporunu detaylandıran Doç. Dr. Yıldız Mutlu Yıldız, Doç. Dr. Yıldız, “Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme”, “Proje ve Yayın”, “Uluslararasılaşma”, “Sürdürülebilirlik”, “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” kategorilerinin yer aldığı raporda SDÜ’nün , “Eğitim ve Öğretim” başlığında yer alan “Öğrencilerin Yaptığı Endüstriyel ve Sektörel Proje Sayısı Sıralaması” ile “Dezavantajlı Gruplara Yönelik Düzenlenen Faaliyet Sayısı” sıralamalarında ilk beş üniversite arasında yer aldığını söyledi.  

ITB Başkanı Şahin, Eğirdir’li üyelerle bir araya geldi ITB Başkanı Şahin, Eğirdir’li üyelerle bir araya geldi

Doç. Dr. Mutlu Yıldız sözlerinin devamında şunları kaydetti: “YÖK, 2019 yılından bugüne raporu düzenli olarak açıklıyor. Üniversiteler de bu standartlara göre güçlü ve zayıf yönlerini ortaya koyabiliyor. Böylece her üniversitenin misyon ve vizyonu doğrultusunda gelişimini izlemek mümkün oluyor. Biz üniversite olarak üniversite memnuniyetini ön planda tutan bir üniversiteyiz. Üniversitemiz, kentiyle bütünleşik yerel yönetimlerle işbirliği halinde olan bir üniversite. Altyapı imkanlarımız oldukça gelişmiş bir durumda. Yine barınma konusunda da oldukça geniş imkanlara sahip bir üniversiteyiz. Biz her geçen gün verimliliği ve etkiyi artırarak hep daha iyiye doğru yol almayı hedefliyoruz.” dedi.

SDÜ Bülten