Seçimlere Giderken Akla Takılan İki Önemli Soru

ABD başkanı Biden, başkan seçileceği günlerde, ülkelerarası siyasi nezaketi, diplomasi dilini yok sayarak, basın mensuplarına Türkiye’deki Tayyip Erdoğan liderliğindeki iktidarı; muhalefet liderliğini destekleyerek, güçlendirerek seçim yoluyla yıkmalıyız şeklinde bir demeç vermişti. Demeç sonrasında da başkan oldu. 

Dünyadaki mazlum Müslümanlar’ın en çok kanını akıtan, ülkeleriniyağmalayan-sömüren-işgal eden-karıştıran emperyalist bir ülkenin lideri olarak Biden’ın bu açıklaması, seçim günlerinde aklıma şu iki soruyu getirmekte.

1.Amerikan liderliği; seçimde mevcut iktidarın değişmesi için, insanların hür iradesini etkilemeye yönelik seçim öncesi ve seçim sürecinde hangi yöntemleri-araçları-yolları kullanmış ya da kullanmakta olabilir.

2.Dünyanın en acımasız kapitalistemperyalist siyasi oluşumu olan ABD’nin başkanı, niçin Türkiye’deki Tayyip Erdoğan başkanlığındaki iktidarı devirme hedefini, kendisine büyük bir amaç olarak belirlemiştir.

Niçin Türkiye’deki iktidardan bu kadar rahatsızdır. Ve mevcut iktidarı devirerek neye ulaşmak istemekte, neyi hedeflemektedir?

Seçimlere giderken, hür iradesiyle oy kullanacak her vatandaşın, üzerinde kafa yorması gereken iki can alıcı sorudur bu.