31 Mart Yerel Seçimleriyle ilgili kamuoyu araştırma sonuçları yayınlanmaya devam ediyor. Isparta merkez seçim çevresinde yapılan bir araştırmada seçmenlere “şu an oy vermeyi düşündüğünüz adayın dışında destekleyeceğiniz ikinci aday kimdir?” sorusu yöneltildi. Araştırma sonuçları MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın’ın seçmenlerin tercih edebilecekleri diğer aday sıralamasında en yüksek oyu alan aday olduğunu gösterdi.

FolkMedya Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık tarafından yürütülen araştırma 4-10 Mart 2024 tarihleri arasında Isparta Merkez Seçim Çevresinde küme örnekleme yöntemiyle 18 yaş üzerindeki 1055 kişiyle yüz-yüze görüşülerek gerçekleştirildi.

Öğrencilere deprem çantası hediye edildi Öğrencilere deprem çantası hediye edildi

“Şu an oy vermeyi düşündüğünüz adayın dışında destekleyeceğiniz ikinci aday kimdir?” sorusuna araştırmaya katılanların yüzde 20,7’si MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın’ı tercih ederken; yüzde 15,7’si Şükrü Başdeğirmen’e, yüzde 14,4’ü Ahmet Tural’a, yüzde 10,4’ü Atakan Yazgan’a ve yüzde 3,9’u ise diğer adaylara oy verebileceğini dile getirdi. Bu soruya fikrim yok diyenlerin oranı yüzde 22,6 olarak gerçekleşirken yüzde 12,3’ü ise oy kullanmayacağım cevabını verdi. 

Haber Merkezi