Seçim maratonu yeniden başladı. Basit bir bakış açısıyla, bu seçimlerin bir iyi birde kötü tarafı var. Kötü tarafı,  ülkeye olan mali yükü. Gerçi bu yönüde  tartışılır. Ben  biraz iyi taraflarını görmeye ve değerlendirmeğe çalışacağım.
Her partiden aday adayı olarak, yaklaşık seksene yakın adayımız var. Bu seksen aday adayı içinden dört vekilimiz çıkacak.

Bütün partilerin aday adaylarına ve yanlarında birlikte hareket ettikleri kişileri de dikkate alırsak bu sayı, iki yüze yaklaşır. Bu iki yüz kişiye şöyle bir bakarsak,  ilin önde gelen isimlerinden oluşuyor. Kısaca bu kişilere ilin  lokomotifi, kanaat önderleri diyebiliriz.

Bu değerli kanaat önderlerimiz, güncel yaşamın akışı içinde savrulup giderken, bahçesindeki açan çiçekleri bile göremez hale geliyorlar. Bu seçimler bahçede açan çiçekleri görmelerine vesile oluyor. Açılmayan kapıları açmaya, her kitlere bire bir ulaşmaya, çalışıyor, onların dertlerini sorunlarını dinlemeye çalışıyorlar.

Aslında seçimden önce mevcut kanaat önderlerimizin toplum hakkında, kurumlar hakkında, sivil toplum örgütleri hakkında düşüncelerini alsak, sonra seçim sürecinden sonra aynı kitleleri tekrar toplayıp, aynı soruları tekrar yönelterek duygularını alsak, fikirlerinin ne kadar değiştiğini, olgunlaştığını hepimiz göreceğiz ya da kısa tabirle doğru bildikleri yanlışların çokluğunu hep birlikte göreceğiz.
Seçim toplumun silkelenmesine, kendine gelmesine sebep oluyor. Seçimleri ben bundan dolayı çok seviyorum. Toplumun dinamizmini canlandırıyor.

Gelelim bu süreçte, belirlenen milletvekili adaylarına. Şuan itibari ile her parti yüksek seçin kuruluna adaylarını belirleyip, bildirdi.

Partilerin adayları incelendiğinde, kişisel kanaatim şu yönde oluşuyor. Isparta şeçmeni oyunu partilerden yana kullanırsa, seçin sonucu,
AKP : 2
MHP :1
CHP :1
Şeklinde bir dağılım olur. ANCAK, bunun adaylar bazında değerlendirileceğini düşünmekteyim. Kanaatimce  Isparta milletvekili seçim sonucu;

AKP :1
 -Süreyya Sadi Bilgiç
MHP :2
 -Nuri Okutan
 -Hüseyin Avni Bıçaklı
CHP :1
 -İrfan Bakır

Şeklinde dağılması muhtemel görülmektedir.
Hangi aday seçilirse seçilsin, inşallah Isparta’mıza faydalı olacak adaylar seçilir.Bekleyip göreceğiz.
Sağlıcakla kalın