Son günlerde yaşadığımız şok’lar,  üst üste geldi. Sıralayalım mı?

            Şok-1 : Harbi bir takım olan Isparta 32 sporumuz,  3 altın puan için gittiği İnegölspor deplasmanında  3 gol yedi ve hüsranla ilimize  döndü. Taraftarlarımızın olduğu otobüsün  camları kırıldı.  Şok olduk…

            Şok 2 : İnegölspor-Isparta 32 spor maçına, neden olay hakem (Bu sezonun ilk maçı olan  Isparta 32 Spor : 1-Somaspor:2) Safa Yılmaz verildi diye yorum  yapacakken ve de  taraftarlarımıza  İnegöl’de 100 liraya maç seyrettirilmesiyle şoka  girdik…  

            Şok 3 : MKE Ankaragücü-Ç.Rizespor maçı sonrası,  Fifa hakemi Halil Umut Meler’e saldırı oldu,  ülke ayağa kalktı, TFF tüm ligleri süresiz erteledi.  6222 sayılı sporda şiddet yasası yetmedi.

            Şok 4 : Gs. Takımı şampiyonlar ligine veda etti,

Toprak ve Azatçam ailelerinin mutlu günü Toprak ve Azatçam ailelerinin mutlu günü

            Şok 5 : Futbolsuz günler yaşıyoruz... (Futbol bu yahu,  olmasa da olur diyen,  futbol karşıtı insanları  haklı çıkardık.)  Derken, TFF tekrar toplandı ve 19-20 ARALIK 2023’te maçları  yeniden  başlatma kararı aldı.      (Not:Isparta 32 spor-Kastamonuspor maçının  Salı günü saat 14.00’de oynanacağı açıklandı.)

Neden?  Sırasıyla,  (LİG MAÇLARI FİKSTÜRÜ SIKIŞTIRACAK-SÜPER KUPA FİNALİ VAR- 2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI VAR. MARKA DEĞERİMİZ denilen olay VAR.)

Var oğlu,  var…

Sporsuz ve futbolsuz hayat olmaz, kardeşim.

Dünyada ve ülkemizde futbol, artık  sosyo-ekonomik bir olay ve endüstri. Kabul etmeniz gerek.

 7.6 milyon insanın yaşadığı bu dünyada  (FİFA 2009 rakamlarına göre)  200 ülkede 265 milyon insan futbol oynuyor yahu. Seyredeni seyretmeyeni,  siz hesap edin… 5 milyon da hakem var, arkadaş.

 Seversiniz, sevmezsiniz.  O  sizin bileceğiniz bir   iş. Ancak her zaman yazdığımız  ve söylediğimiz gibi. Sizin sevmediğiniz, ilgi göstermediğiniz   spor-futbol  konusu  bir başka insanın hayatı -  geçim kaynağı  ve ekmek parası kazandığı bir iş  ve  mesleği  olabilir. Saygı göstermek gerek.

Meşin yuvarlak denilen  topun yuvarlak olduğunu ispat etmeye de hiç gerek yok… YAŞASIN FUTBOL. Tüm paydaşlarıyla.

 Saygılarımızla.

SEDAT CİCAN – 14.12.2023