Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış, bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonucu şehit oldu.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış'ın şehadet haberi, Adana'nın Ceyhan ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Haberin ardından evin önüne taziye çadırı kuruldu, çevresine Türk bayrakları asıldı.

Çadıra gelen aile yakınları ve vatandaşlar, başsağlığı dileklerini iletti.

ISPARTA’DAN EVLİYDİ

Şehidin Isparta Modernevler Mahallesi’nde yaşayan eşi Pınar Çalış’a acı haber verildi.

Şehit Çalış'ın 3 ay önce evlendiği öğrenildi. Eşi Pınar Çalış'ın Gelendost İlçesi Balcı Köyü nüfusuna kayıtlı ve 1 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Şehidimizin naaşı Adana İli Ceyhan İlçesi’nde defnolunacak.

İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinden Başdeğirmen’e ziyaret İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinden Başdeğirmen’e ziyaret

MSB’NİN AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış ve Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz'ün şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını bildirmişti.

“Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu kahraman silah arkadaşlarımız P. Asb. Üçvş. Necdet Çalış ve P. Söz. Er Emrah Gündüz şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmişlerdir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz.”

ŞEHİT SAYISI 3’E ÇIKTI

Bakanlığın yaptığı açıklamadan kısa bir süre sonra bir acı haber daha geldi. Şehit sayısının 3’e çıktığı belirtilen bakanlık açıklamasında “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 26 Kasım 2023 tarihinde teröristlerce yapılan saldırı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız P. Söz. Er Fevzi KIZILTAŞ, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur” denildi.

Haber Merkezi