Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak günümüzde kadın ve erkeğin ortak kaygısı durumunda. Bununla birlikte eğitim alarak meslek edinmek isteyen gençlerin sayısı da gün geçtikçe artmakta. Güzellik merkezlerine yönelik bu talepleri dikkate alarak, ilimizde hizmete başlayan ve gerek işlemler, gerekse verdiği MEB sertifikalı akademik eğitimlerle başarılı çalışmalar yürüten İGU Akademi’yi, kozmetik uygulamaları,güneş lekeleri,gıdı sarkıkları, selülitler gibi bir çok konuyu İstanbul Güzellik Uzmanlığı kısa adı ile İGU Akademi’nin  kurucusu Eğitimci Nesrin  Aydın ile bütün hepsini konuştuk…

*Röportajımıza sizi daha yakından tanıyarak başlayalım isterim. Kendinizden bahseder misiniz?

İsmim Nesrin Aydın, Isparta’nın Gelendost ilçesinde doğup büyüdüm. İki çocuk annesiyim.30’lu yaşlarımdan sonra bu sektöre dahil oldum ve hep kendi işimi yapmak istedim.

*İGU Güzellik Akademisi neyi amaçladı ve hizmete ne zaman başladı?

Akademimiz sektöre kaliteli hizmet veren uzmanlar yetiştirmeyi hedefledi ve bu yolda sağlam adımlarla ilerliyor. Eğitimleri biten her öğrenci sınavını başarıyla geçtikten sonra hiçbir yerden staj öğrenmeden kendi merkezini açabilecek şekilde yetişiyor. Isparta’da faaliyete başlayalı 2. Yılımızdayız fakat İstanbul ‘da bulunan ana şubemiz 20 yılı aşkın süredir bu sektörün içinde.

6 Ay Ertelemeli Borç Kapatma Kredisi Şartları Açıklandı 6 Ay Ertelemeli Borç Kapatma Kredisi Şartları Açıklandı

*Merkezinizde sunduğunuz uygulamalar nelerdir?

Güzellik uzmanlığı – kalıcı makyaj- protez tırnak- manikür-pedikür –ipek kirpik-kirpik lifting- masaj-lazer epilasyon- iğneli epilasyon-dudak vitamini

*Neden İstanbul Güzellik Uzmanlığı?

Kurumumun eğitimlerine güvendiğim için isimlerini almak istedim. Onlarda bana güvendi ve bence çok güzel bir karar oldu.

* Hedeflerinize ulaşmak konusunda nasıl bir yoldan yürüdüğünüzden bahsetmek ister misiniz?

Tabiki zorluydu. Özel bir sektörde çalışıyordum, kurslara gidiyordum, evimin sorumluluğunu taşıyordum ve bu bana inanılmaz yorgunluklar veriyordu. Fakat gayret olmadan rahmet olamayacağını biliyordum. Sonuçlarının güzel olacağına inanıyordum ve çok şükür olduda.

* Müşterilerinizle iletişiminiz nasıldır peki?

Her şeyden önce samimi. Ben samimiyete inanıyorum. Sahte gülüşler, davranışlar hiç bir zaman sergilemedim istememde. Bence samimi olmak dürüst olmakla eşdeğerdir.

* Bu işi yapmak için size gelmek isteyenlere ne söylemek istersiniz?

Farklı illerde daha fazla zahmetle ve daha fazla bütçeler ayırarak zaman ve yüksek mebloğlar kaybetmek yerine bize gelsinler. İnanın eğitim olarak alabilecekleri en kapsamlı, en kaliteli eğitimi alacaklar.

* Kadınlar en çok hangi dönemde daha çok kişisel bakım işine girişir?

Şu an artık her yaşta ihtiyaç duyuluyor. Gıda tüketimine de bağlı olarak özellikle tüylenmeler arttı çünkü hormonal gıdalar çok fazla. Bunu dışında ciltte yağlanmaya bağı sivilcelenmeler arttı. O yüzden artık yaş olarak 17 lere düştü bakım ihtiyacı. Ayrıca artık genç kızlar bizim gençlik yıllarımıza nazaran daha bakımlılar. Ama bana sorarsanız özel günleriniz hariç cildimize 30’lu yaşlara kadar hiçbir şey kullanılmamalı. Sadece temizlik ürünleri kullanılmalı.

* Mesela nasıl işlemlerle ne kadar sürede lekesiz, sorunsuz bir cilde kavuşulur?

Bu cilt problemine göre değişir. Leke ciltte en zor giderilen problemlerden biridir. Ama düzenli bir şekilde tedavi devam edilirse 6 ay ile 1 yıl arasında iyileşme görülür. Akneli ciltlerde ise daha kısa sürede sonuç alınır.

* Yazın yapılan en büyük yanlışlar nedir?

Bronzlaşmak için kullanılan ürünler leke yapabiliyor. Bu konuda kullanılan ürüne dikkat edilmesi gerekir. Güneş koruyucu sürmeden çok fazla güneşe maruz kalmamak gerekir.

* Güneş koruyucularında neye dikkat etmek lazım?

Yüksek faktör kullanmak gerekir. Daha çok medikal olanlar tercih edilmelidir.

* Peki içten dışa mı ,dıştan içe mi cilde önem vermeli?

Cildimizi dışardan ne kadar korusakta, beslenme alışkanlıkları, su  tüketimi kesinlikle sağlığımızı etkilediği gibi cildimizide etkiler. Önce içeriden sağlıklı beslenicez sonra dışarıdan koruyacağız. Su tüketimi özellikle en güçlü duvardır.

* Mesela kozmetikleri uygularken kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Kozmetik kullanımında genç yaşlarda fazla uygulama yapılmasına ben karşıyım. Ne kadar katman oluşturursak cildimiz o kadar  oksijensiz kalır. En kaliteli ürünü de kullansanız cildiniz zarar görür. Ama kullanmak gerektiği durumlarda da mutlaka günün sonunda temizlemeden asla uyumamalıyız.

* Kısaca Selülitin, lekelerin, kırışıklıkların, gıdı sarkığının hepsinin artık çözümü var mı?

Evet artık çözümü var ve daha kolay. Günümüzde kullanılan cihazlar yardımıyla fazla kilolardan, sarkmalardan, selilütlerden, kırışıklıklardan kurtulunabilir. Ama hep söylediğim gibi istikrar çok önemli. Nasıl ciltte dedik ya içeriden beslemeliyiz dışarıdan korumalıyız aynen diğer problemler içinde, cihazlarla birlikte bizde gayret etmeliyiz. Hiçbir teknolojik cihaz tek başına yeterli değildir.

* Peki çok mu maliyetli işlemler?

Maliyet olarak bakıldığında, bütçemize göre ayarlama yapmamız mümkün. Taksit olanakları mümkün, ve sağlık olarak düşünürsek değer.

   * İnsanların en muztarip olduğu sıkıntılar neler?

Kadınların göbek yağlanması, gençlerin tüylenme ve akne sıkıntıları en çok rahatsızlık duydukları konular.

*Teknolojinin ilerlemesi ile cihazlar ne duruma geldi?

Cihazlar artık insan gücüne ihtiyaç duymadan, yormadan kullanılır hale geldi. Etkileri büyük ve kullanılanlar için mutluluk verici. Mesela bir cihazla kaşları seyrek olan, hiç olmayan bir bayana kaş uygulanıyor. Mutluluğu görmeye değer.

 * Son olarak eklemek istedikleriniz neler?

Şimdi biz en çok işlemlerden bahsettik. Neler yapılabiliyor, nelere fayda sağlıyor kısımlarından. Bunlar sonuç kısımları. Biz sizi bu sonuca ulaştırmayı hedefliyoruz. Sektöre kaliteli uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle bir kadının mesleği olmalı. Ve bizim alanımız kadınlar için çok güzel bir meslek. Ve bunun yanı sıra sadece işini doğru yapmak değil davranışsal olarakta bir estetisyene yakışır bir hanımefendi olmamız lazım. Her yönümüzle estetik olmak zorundayız. Temiz, bakımlı, nazik olmak zorundayız. Ben öğrencilerime bunları aktarmak zorunda olduğumu düşünüyorum ve derslerde hep irdeliyorum. Sabırlı, güler yüzlü, samimi olmak şart. 

Son olarak genç erkeklerimizide bu sektörde yer almaları için davet etmek istiyorum. Çok başarılı erkek estetisyenlerimiz var. Meslek olarak kazanç olarak tatminkar. Ve bazı bayanlar erkek estetisyenlere daha çok güveniyor. Yapanları gerçekten işini bir çok kadından daha başarılı yapıyor.