Eğirdir ilçesine bağlı Sevinçbey köyünde hayırseverler ve vatandaşlar yeni bir Kız Kur’an Kursu için seferber olarak inşaat çalışmaları başlatmıştı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Kız Kur’an Kursunun inşaat çalışmalarını yerinde incelemiş, talep üzerine Kur’an Kursunun tamamlanması için destek vereceklerini bildirmişti. Başkan Başdeğirmen’in destekleriyle Sevinçbey Kız Kur’an Kursu’nun yapımı tamamlandı. 2 katlı olarak inşa edilen Kur’an Kursu hizmete açıldı. Açılışa Isparta Valisi Aydın Baruş, Eğirdir İlçe Kaymakamı Adem Çelik, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılışta Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Sevinçbey Köyü Muhtarı Veysel Korkmaz, Kız Kur’an Kursu’nu Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve hayırseverlerin katkılarıyla tamamladıklarını söyledi. Korkmaz, “Sayın valimize, sayın kaymakamımıza, sayın Isparta Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Destek veren herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Sevinçbey Kız Kur’an Kursu’nun çok güzel bir bina olduğunu ve köye de yakıştığını söyledi. Kur’an Kursunun yapımına destek veren hayırseverlere teşekkür eden Başkan Başdeğirmen, “Rabbim bu tür hizmetleri yapmayı hepimize nasip eylesin. Buradan yetişen çocuklarımız, gençlerimiz Kur’an okumayı öğrenen vatandaşlarımızın okumuş oldukları Kur’an bizim için dua yerine geçiyor. Bunlar çok önemli ve değerli çalışmalar. Başkan Yardımcımız Serkan Kaya kardeşimiz buraya çok mesai harcadı. Harcadığı mesai sonucunda binamız hizmete girdi. Kendisine de teşekkür ediyorum. Bağışta bulunan hayırseverlerden de Allah razı olsun. Kız Kur’an Kursu köyümüze ve şehrimize hayırlar getirsin” görüşlerinde bulundu.

SDÜ Ayak Tenisi Takımlarından Türkiye Başarısı SDÜ Ayak Tenisi Takımlarından Türkiye Başarısı

Isparta Valisi Aydın Baruş da Isparta Belediyesi’nin hayırseverlere öncülük ettiğini ve bu sayede Kız Kur’an Kursu’nun yapımının tamamlandığını belirterek, “Herkesten Allah razı olsun. Peygamber Efendimiz Hadisi Şerifinde buyurur ki, ‘sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.’ Kur’an öğrenilmesine, öğretilmesine vesile olmak tüm hayır sahipleri için gerçekten müjdelerle dolu bir olaydır. Çünkü Kur’an’ın öğrenilmesi, öğretilmesi aynı zamanda hayatın öğrenilmesi, öğretilmesidir. Hayatımıza rehberlik eden Yüce Kitabı, Allah’ın kelamını öğretmek herkese nasip olmaz. Buna vesile olmak da herkese nasip olmaz. Buna vesile olan tüm kardeşlerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Bu güzel binanın alt katı Kur’an Kursu, üst katı da lojman olarak düzenlenmiş. Köylerimizde lojman oluşturmak çok önemli. Çünkü buraya görevli bir arkadaşımızı verdiğimiz zaman köyümüzde devamlı bulunabilmesi, köylümüze bir şeyler öğretebilmesi için vaktini burada geçirmesi gerekiyor. Lojmanda ikamet edecek olan kurs öğreticimiz tüm vaktinde köylüye bir şeyler öğretebilme imkanına sahip olacak. Kur’an Kursunun köyümüze hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Sevinçbey Kız Kur’an Kursu’nun açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Açılışın ardından Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve beraberindekiler Kur’an Kursu binasını inceledi.

Sevinçbey Köyünde yaşayan vatandaşlar ise, Kız Kur’an Kursunun yapımına destek veren başta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen olmak üzere herkese teşekkür ettiler.

Haber Merkezi