Yürütücülüğünü Isparta Belediye Başkanlığı'nın yaptığı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'nda destek alan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin proje ortağı olarak yer aldığı "Isparta'da Gelecek Dijital ile Gelecek" projesi başlıyor.

Isparta Belediyesi, Fatih Mahallesi Gençlik Merkezi’ni Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) ortaklığıyla Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ‘Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ Siber Isparta Gençlik Merkezi adı altında gençlerin gelişimine yönelik hizmete sunuldu.

Merkez, siber güvenlik, mobil ve web tabanlı uygulama geliştirme, robotik kodlama, sosyal medya uzmanlığı, dijital asistanlık gibi birçok alanda eğitimler gerçekleştirerek, girişimcilere ve bilişim sektörüne katkı sağlamayı hedefliyor. Her yaş grubundan gençlere hizmet verecek olan Siber Isparta Gençlik Merkezi sayesinde gençler teknoloji alanında kendilerini geliştirebilecek ve bu alanda girişimcilik özendirilerek, şirket kurmak isteyen gençlere destek sağlanacak.

Isparta'da elektrik kesintisi (30 Nisan Salı) Isparta'da elektrik kesintisi (30 Nisan Salı)

Proje kapsamında verilecek eğitimlerin konuları Proje Koordinatörleri Doç.Dr. Ebru Yılmaz İnce ve Doç. Dr. Murat İnce tarafından Siber Güvenlik, Mobil Uygulama Geliştirme, Web Tabanlı Uygulama Geliştirme, Sosyal Medya Uzmanlığı ve Dijital Asistanlık olarak belirlenmiştir.

Eğitimler Fatih Mahallesi Gençlik Merkezi'nde 17 Temmuz- 11 Ağustos 2023 tarihleri aralığında verilecektir. Proje kapsamında ders verecek eğitmenlerimiz;

Doç. Dr. Murat İnce (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi)

Öğr. Gör. Dr. Remzi Gürfidan (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi)

Öğr. Gör. Dr. Halit Çetiner (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi)

Öğr. Gör. M. Fatih Ecevit (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi)

Proje kapsamında Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminde yer alan tüm paydaşların faydalanabileceği, girişim bilgilerinin yer aldığı, yatırımcıların tanıtıldığı, girişimcilerin kullanabileceği kuluçka ve hızlandırma merkezleri hakkında bilgiler olan, girişimciliğe yönelik desteklerin özetlendiği, eğitimlerin listelendiği, gelişmelerin paylaşıldığı düzenli olarak güncellenen bir Türkiye girişim ekosistemi platformu kurulacak.