Isparta’da son dönemlerde artan sıcaklıklar klima satışlarını artırdı. Sizler için klima fiyatlarını araştırdık.

Sıcak hava ile baş edemeyen Ispartalılar serinlemenin yollarını arıyor. Sıcaklıklardan dolayı geceleri uyamadığını belirten vatandaşlar klima fiyatlarını araştırmaya başladı. Sıcaklıkların bitimine kadar klima ve vantilatör satışları yükseleceği tahmin ediliyor. Isparta esnafı son 15 gündür ellerindeki bütün vantilatörlerin satıldığını belirtti.

ISPARTA’YA YAZ GEÇ AMA ETKİLİ GELDİ

Emniyet ve Jandarma’dan trafik bilgilendirmesi Emniyet ve Jandarma’dan trafik bilgilendirmesi

Isparta’da bir ay boyunca düzenli yağan yağmurların ardından kavurucu sıcaklar biranda etkisini gösterdi. Özellikle vantilatörlere çok yoğun bir talep olduğunu belirten esnaf, 15 günde bütün vantilatörlerin satıldığını belirtti.

Isparta’da klima ve vantilatör fiyatlarını araştırdığımızda fiyatlarda kaliteye göre çeşitlilik göstermekle birlikte birçok esnafta klimada arzın talebe yetişemediği görülmekte bu yüzden kentte birçok esnaf klima ve vantilatör artık bulunamamaktadır. Isparta’da klimanın fiyatları 12 bin 500 liradan başlayıp 20 bin liraya kadar devam etmektedir.

Aynı şekilde klimadan daha çok satılan vantilatörler ise bin liradan başlayıp en fazla 5 bin liraya kadar satılmaktadır. Kent esnafı artan sıcaklıklara rağmen elektrik faturalarının yüksek gelme ihtimaline karşı vatandaşları uyardı.