Sigorta firmalarının araç yetkili servisleri ile antlaşması olmadığı için büyük sıkıntılar yaşanıyor. Yetkili servisler kaza yapan araçların kaporta, boya ve motor tamiratlarını yaparken orijinal yedek parça kullanıyorlar. Ancak sigorta şirketleri yetkili servis tarafından yapılan masrafların tamamını karşılamıyorlar. Kaza yapan araçlar yetkili servislerde diğer kaza yapan aracın sigortası üzerinden yapıldığında yetkili servisler arada çıkan fiyat farkını araç sahiplerinden talep ediyorlar. Aracın kaskosu varsa böyle bir sorun yaşanmıyor ancak kaskosu yoksa ve kaza sonucu hasar büyükse araç sahipleri kazada %100 haklı olsalar dahi araç sahiplerinin ceplerinden yüklü miktarlarda para çıkıyor. 

Aracı modelli olan ve aracın garantisi devam eden araç sahipleri kaza yaptıklarında araçlarını yetkili serviste yaptırmak istiyorlar ve karşılarına bu durum çıkıyor ve mağdur oluyorlar.

Günümüzde araçların sigorta bedelleri çok yüksek çıkmakta ve bütün vatandaşlar araçlarına sigorta yaptırmaktalar. Bu kadar yüksek sigorta poliçe bedeli öderken bu tip durumlarla karşılaşmak vatandaşların büyük tepkisini çekiyor. Araç sahipleri kasko yapmaya zorlanıyor. Kasko yaptırmak eskiden araç sahibi kaza yaptığında hatalı ise ve aracını kendisi yaptırması için gerekliydi. Mademki bu şekilde uygulama var modelli aracı olanlar sadece kasko yaptırsınlar. Sigorta poliçesinin hiçbir özelliği kalmıyor.

Modelli aracı olup ta kaza yapıp mağduriyet yaşayanların mağduriyetinin ortadan kalkması için sigorta şirketlerinin bu işe acil çözüm bulması gerekmektedir. Sigorta şirketleri fazla masraftan kaçınmak için orijinal yedek parça kullanılmasını engelliyorlar. Kaza sonrası değişmesi gereken parçaları muadil olarak gönderiyorlar. Araç sahibi vatandaşlar araçlarına yıllarca sigorta yaptırıyorlar ancak kaza yaptıktan sonra sigorta poliçesine ihtiyaç duyduğu anda sigortadan faydalanamıyorlar yada kısmi faydalanıyorlar. Araca sigorta yaptırmanın hiçbir manası kalmıyor. Sigorta yaptırmak mecburi olmasa vatandaşların çoğu araçlarına sigorta yaptırmayacaklar.

Sigorta şirketlerinin acilen bir çözüm üretmesini ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesini bunun için bir adım atılmasını bekliyoruz.

Isparta'da Hafta Sonu Sağanak Yağmur Bekleniyor Isparta'da Hafta Sonu Sağanak Yağmur Bekleniyor