Isparta 32 Spor, düşüşte…

            Son 2  haftada alınan mağlubiyetler can sıkarken, hem fiziki güçte düşüş, hem de moralman bir düşüş içinde takımımız. Bunun maddi ve manevi sebepleri var,  elbette.  Bir de bunlara takım kaptanları Osman Torun ve Cem Özdemir’in kadro dışı kalıp, şehrimizden ayrılmaları tuz biber ekti.

            Şu gerçeği unutmayalım. Kimse,  Isparta 32 Sporumuzdan büyük ve üstün değil. Bu bir.  Her ne disiplinsizlik olursa olsun, dere geçerken at değiştirmek yanlış olmuştur, bu da iki… Ayrılan futbolcularımızın bu takıma  emeği geçmiştir, geçmese takım kaptanı olamazlardı…  2 maç  daha sabredip devre arası hesaplar yeniden gözden geçirilebilir  (hesap kesimi)  devre arasında  olabilirdi,  olmadı ve  iş ilk kez  kendi evimizde 3 gol yemeye kadar vardı. Durum ciddi demektir. Lidere gol bile atamadık… İyi oynayana puan vermiyorlar çünkü.

Bizim takıma nazar değdi doğru ve son 4 lig, maçımız ya 3 gol yiyerek yada 3 gol atarak  geçti. Şükür ki devre arası geliyor, son Iğdır maçından sonraki  kısa 20 günlük ara  ve  2. Transfer dönemi  ilaç gibi gelecek. ( 2. Devre 13-14 Ocak 2024’de başlayacak. )  Gelelim,  Isparta 32 spor – Kastamonuspor maçına.

            İlk 45 dakika başa baş bir oyun vardı  ve sıradan bir lig maçıydı. Anlaşılmayan  şu. Bu Kastamonuspor bu futbolla lider, hayret.  2. Ligde çift santrafor oynayan tek takım Levent Eriş hocanın takımı Kastamonuspor diyorlar ancak böyle bir uygulama göremedik. Biz oynadık, onlar gol attı, kazandılar. 

 Top bizdeyken, 6 -7 kişi defanstaydı,  3’te önlerinde pres yapan -  koşan gördük. Top, onlardayken toplu hücum yaptılar geldi ve gittiler. Abartıldığı gibi şahane futbol oynayan, rakibi baskıda tutan  ve bunaltan bir takım değil. Bu ligde,  bu takımdan daha iyi futbol oynayan Iğdırspor  var, 24  Erzincanspor var, İskenderun, Amed  var.

Bizim takım 2. Yarının başında 47. Dakikada Alim’le yakaladığı yüzde yüzlük gol pozisyonda öne geçse maç çok farklı olurdu. Amma o pozisyon gol olmadı,  dönen top bizim 18 içinde,  İlyas’ın şov  düşüşüyle penaltı oluştu  ve 0-1’lik skor dezavantajı hesapları alt üst etti. 1 dakika sonrası  hatalı geri pasıyla gelen 2. Şok  gol her şeyi değiştirdi ve akdeniz-karadeniz rekabetine sahne olan maç  orada bitti, zaten…  Lider şen döndü velhasılı.

İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinden Başdeğirmen’e ziyaret İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinden Başdeğirmen’e ziyaret

Futbol şansın yanında olacak der dururuz her zaman… Liderin kalecisi Abdullah Yiğiter 3 net gol pozisyonunda gole geçit vermedi  inanılmaz pozisyonları çeldi. Ve  o,  top 7.32’lik kaleye girmedi, maç 0-3 bitti. Hakem Hasan Kaçar’ın takdir haklarında lideri kollaması, gol yollarında bizimkilerin beceriksizlikleri, futbol şansızımızın olmamasıyla evde 3 gol yedik. Haftayı puansız kapattık. 1. Devre bitiyor artık. 2. yarı için bazı tedbirler alıp, yeni transferlerle  güçlenmemiz lazım. Tek çare bu.

Hakan Hayati Karaca hoca ve teknik ekibi neyin eksik, nerelere takviye gerekiyor,  neler yapılmasını  herkesten iyi biliyorlar. Verecekleri raporla  -kış mevsimiyle-  birlikte nükseden  hastalığı tedavi edecek reçeteyi sunacaklar ve taze kuvvetlerle  play-off hedefine varılacaktır. Yeni yılda  4 Mayıs 2024 baharında mutlu olmak için.

Mevcut takımımızın  nefesi buralara kadar yetti,  ancak lig sonuna  kadar götüremez. Mutlaka yeni yüzler, yeni takviyeler ve yeni elemanlar şart görünüyor. Çünkü 2. Devre çok çetin geçecek,  hem şampiyonluk hem de küme düşmeme savaşı,  bu köprünün altından  daha  çok suların akacağını  gösteriyor, bir kez  daha.

 Her maç final olacak. Dikkat etmeliyiz... İyi takım ve birlik  olmak lazım... Futbol şansı, her zaman sizinle olmuyor…  Ve bu ligde kolay,  hiç bir maç yok artık… Bizim takıma bir çıkış lazım. O çıkışı yakalarsa, engel tanımaz. Çünkü o potansiyel var,  gençlerimizde. İlk yarıda  rüzgar  ektiğimiz maçlar oldu, 2. Devrede fırtınayı biçeceğimiz maçlar  olsun, artık.  Haydi hedeflerimize, koşalım hep birlikte.    Saygılarımızla.

SEDAT CİCAN – 19.12.2023