Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş'a 1 maç kendi sahasında seyircisiz oynama ve 240 bin lira para, Bursaspor'a da 1 maç kendi sahasında seyircisiz oynama ve 120 bin lira para cezası verdi.

PFDK'dan yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş'ın 19 Şubat'ta Gençlerbirliği ile yaptığı Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 6. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 240 bin lira para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

TFF'nin bu sezon başlattığı uygulamayla, Beşiktaş'ın 29. haftada Trabzonspor ile Fiyapı İnönü Stadı'nda yapacağı karşılaşmayı, cezası nedeniyle kadınlar ve 12 yaş altı çocuklar izleyecek.

Kurul, Bursaspor'a ise 20 Şubat'ta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 5. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 120 bin lira para cezası verdi. Bursaspor'un da 29. haftada Kardemir Karabükspor ile kendi sahasında yapacağı maçı kadınlar ve 12 yaş altı çocuklar izleyecek.

Bu arada, trepup.com Spor Toto Süper Lig takımlarından Eskişehirspor 60 bin lira, Gaziantepspor da 5 bin lira para cezası aldı.