ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Meclis Başkanı Ethem Erkan Kader, Başkan Yardımcıları Şakir Uygun ve Hüseyin Dede ile Yönetim Kurulu Üyesi Emre Demirel, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı Müdürü Üzeyir Cihan’ı ziyaret etti. İlimizdeki havayolu taşımacılığına ilişkin bilgi alan ITSO heyeti Isparta, Burdur ve Dinar’ı yakından ilgilendiren uçuş seferlerinin artırılmasına yönelik taleplerini iletti. ITSO heyeti hem İstanbul Havalimanına hem de Sabiha Gökçen Havalimanına her gün gidiş-geliş olarak uçuş seferlerinin düzenlenmesini istiyor.

ISPARTA, BURDUR VE DİNAR’IN HAVAYOLU TAŞIMACILIĞINA KATKI SAĞLAYACAK

Ziyarette konuşan ITSO Başkanı Metin Çelik, “Isparta’mızdaki uçuş seferlerine ilişkin gerek iş dünyasının gerekse de farklı çevrelerin talepleri var. Bunların başında sefer sayılarının artırılması yer alıyor. Haftanın 7 günü uçuş seferi düzenlenmesi için neler yapmalıyız? Öncelikle bununla ilgili fikir alışverişinde bulunalım istedik. Ayrıca örneğin bugün giden bir uçağın ertesi gün dönmesi de ciddi problem yaratıyor. Günübirlik işi olan insanların mevcut sistemde orada bir gün konaklaması gerekiyor. Bu seferlerin aynı gün içerisinde sabah Isparta-İstanbul, akşam İstanbul-Isparta olarak düzenlenmesini istiyoruz. Bu konuları hem Burdur Ticaret ve Sanayi Odası hem de Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ile görüştük, milletvekillerimizle de paylaştık. Çevre illerin de faydalanabileceği bu iki konuyu çözüme kavuşturmak için birlikte hareket edelim istiyoruz. İstanbul’da bulunan her iki havalimanına da uçuş yapabilirsek insanların gidiş-geliş kaygısı ortadan kalkacak. Bölgemiz eğitim, sağlık, turizm ve ticari açıdan önemli kazanımlara sahip. Uçağı yüzde yüz dolduracağımıza inanıyoruz. Bu nedenle Süleyman Demirel Havalimanını daha etkin hale getirmeliyiz.” dedi.

Isparta Sokaklarında Tuhaf Görüntüler Isparta Sokaklarında Tuhaf Görüntüler

HAVALİMANI MÜDÜRÜ ÜZEYİR CİHAN: ISPARTA YOLCU TALEBİNİ KARŞILAR

Isparta’daki uçuş seferleri hakkında bilgi veren SD Havalimanı Müdürü Üzeyir Cihan da, “İlimizde uçuş seferlerini artırmak mümkün. Haftanın her günü yaz-kış çalışacaktır. Şuanda turizm sezonu nedeniyle uçuş sayılarımız düştü. Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri uçuşumuz yok. Tabi ki uçuş seferleri her gün olursa yolcu sayısı da artar. Bu konuda yapılacak tüm çalışmalarda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Öte yanda Antalya’nın turizm potansiyelinden faydalanarak ilimizdeki havayolu taşımacılığını daha etkin hale getirmek için de görüş alışverişinde bulunuldu.  

Ziyarette Isparta-İstanbul uçuş seferlerinin artırılması ve gidiş-geliş olarak düzenlenmesi için ileri tarihlerde havayolu firmalarına ziyaretlerin planlanması, çalışmaların devamı ve bölgeye katkı sağlamasına yönelik ortak çalışmalar içinde yer alma konusunda fikir birliğine varıldı.