AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavuz'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Aile Hekimlerine Yönelik Ruh Sağlığı Hizmetlerini Güçlendirme Eğitimi Aile Hekimlerine Yönelik Ruh Sağlığı Hizmetlerini Güçlendirme Eğitimi

Seçimlere ilişkin başvuruların il başkanlıkları ve genel merkezden alınması şeklinde karar verildi.

Aday başvuruları 16 Mart'a kadar devam edecek ve başvuru aidatı bu dönemde alınmayacak. Bunun yerine AFAD'a bağış şeklinde yapılacak. Başvuru ücretleri yetişkinler için 20 bin TL, kadınlar ve gençler için 10 bin TL, engelliler için 5 bin TL şeklinde belirlendi.

Yavuz, AK Parti tüzüğünde bulunan 3 dönem kuralının 2017'de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na (MKYK) bırakıldığını hatırlattı. Dolayısıyla, 3 dönem vekillik yapmış olanların da başvurularının alınabileceğini belirtti.

Yavuz'un açıklamalarıyla birlikte AK Parti'nin seçim süreci hız kazanırken, parti içi ve diğer siyasi partilerle yapılan görüşmelerin sonuçları merakla bekleniyor. Bu duruma göre Isparta'da 5 dönem Milletvekilliği yapan Süreyya Sadi Bilgiç'in durumu merak konusu oldu. Bilgiç Isparta'dan yada başka bir şehirden adaylık başvurusu yapacak mı?