Isparta 32 Sporumuz, gaza bastı,  gidiyor. Tutabilene aşk olsun…

            68 Motolux Aksaray Belediyespor deplasmanında ev sahibini 1-2’lik skorla deviren, Pembe-Yeşillilerimiz,  TFF 2. Lig kırmızı gurupta 12 puana ulaştı ve 4.lüğe demir attı. Deplasmanda  takımdaşlığın getirdiği zaferi 32 Gençlik ve taraftarlarıyla doyasıya kutladılar. Helal olsun hepinize gençler. Bu birlikteliğe devam…

            Genç kalecimiz Alp Tutar ve Alim Harlak’ın yıldızlaştığı maçta, Trabzon bölgesi hakemi Furkan Aksuoğlu tüm otoritesiyle iyi bir yönetim tarzı gösterirken, verdiği adaletli kararlarla takdir topladı.

            ÖNCE TARAFTARDAN BAŞLAYALIM MI?

            Evet. Pazar günü Dağılgan stadına 6 saatlik yolculuktan sonra ulaşan 300 kadar cefakar 32 Gençlik  taraftarı, 3000 kişilik 68 Gençlik taraftarını susturdu. Aferin size.

(TRİBÜNLERDE 32 GENÇLİK TARAFTAR GURUBUNUN,  SAHADA İSE DİNAMİK FUTBOLCULARIMIZIN  DEPLASMANDA NASIL FUTBOL DERSİ VERİLDİĞİNİN  SEÇKİN ÖRNEĞİNİ BU MAÇTA  GÖSTERMELERİ)  son derce anlamlıdır. Ve zafer nasıl geldi.

Maça iyi başladık. 6. Dakikada 68 Aksaray 18 çizgisi üzerinde serbest atış kazandık. Alim Harlak ölçtü, biçti, açıya baktı ve hakemin kullan düdüğüyle birlikte topa öyle bir vurdu ki, o bazuka gitti,  90’dan,  Aksaray fileleriyle kucaklaştı. (0-1)

Gol bizim gençlere büyük moral, 25 yaş ortalaması olan ev sahibi  68  M. Aksaray’a ise yıkım oldu.

Dakika 21 : Kalecimiz Alp Tutar,  Emrah’ın gollük kafa şutunu uçarak önledi. Bu bir.

Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle bu kez sahneye Samet Karakoç çıktı. 27. Dakikada sağ kanattan aktı gitti. Mehmet Küçükdurmuş’a tam gollük asist yapacak iken,  Aksaray’lı Efe tarafından ceza alanında yani (mayın tarlasında)  indirilince, hakem Furkan Aksuoğlu tereddütsüz beyaz noktaya gitti. (Dk.30)

Atışı kullanan sahanın diğer yıldızlarından Alim Harlak topu ve kaleci Emre Satılmış’ı  ayrı ayrı köşelere postalayarak skoru 0-2 yapan golü kaydetti. Oh bee  dedik, tabii ki. 

Geldik 32. Dakikaya. Ele avuca sığmayan Ömer Çiçek, Halil Duman’ın 50 metreden gönderdiği topu yakaladı defansı geçti, kaleci Emre ile karşı karşıya kaldı vuruşu gol olmadı ve 3. Gol heba oldu. İlk yarıya 3 dakika eklendi sonuç değişmedi.

2. YARI  İŞLER  KARIŞTI… Ev sahibi takım hocaları Önder Karaveli’den fırça yemiş olacaklar ki, fırtına gibi maça giriş yaptılar. Ancak karşılarına ALP TUTAR duvarı çıktı.

 50. Dakikada Abdülsamet’in, 66. Dakikada kaptan  Ali Kuçik’in kafa şutlarını uçarak önledi ve (gole geçit yok)  dedi.  Bu arada tesadüfe bakınız ki, topla oynama oranı % 68 ile 68 Aksaray, % 32 ile ISPARTA 32 SPORUMUZ olarak  lanse edildi.

Ev sahibi sağdan geldi soldan geldi bunaldık. Ve tam 70. Dakikada penaltı kazandılar. Yasin Abdioğlu  11 metreden  Isparta 32 spor kalesine topu gönderdi. Ancak kalesinde devleşen Alp Tutar bu kez penaltı atışını AYAKLARIYLA önledi. Bu maçtaki yüzde yüz,  4. Gol pozisyonuna geçit vermemesiydi.

Maçın 77. Dakikasında kaptan Ali Kuçik skoru 1-2 yapan golü kafayla attı. Çok  geriye yaslanmanın faturası bu gol oldu.

3. gol fırsatını 84’de yine yakaladık. Yiğithan’ın uzun gönderdiği topu (eski 68 Aksaray’lı,  şimdi Isparta 32 sporlu futbolcumuz Ömer Çiçek bir kez daha yakaladı. Önceki sezonlarda 68  Aksaray’da 57 maç oynayıp, 19 gol atan,  o Ömer)   golü atamayınca skor yine  değişmedi.

Alp Tutar 88’de Alpay’ın gollük pozisyonunu da önleyince Aksaray’lılar saç baş yoldu. Ve genç kalecimiz Alp Tutar büyük bir alkışı hak etti. Eee. Bir kaleci, daha ne yapsın. Deplasmanda 5 pozisyonda gole izin vermemiş, 7.32’lik kalede devleşmişse tüm takdir ve teşekkürleri hak etmiş  demektir.

Helal sana Alp, çok iyi bir yoldasın. (Yolun sonu,  süper lig olsun)   Devam.

Ve maç 1-2 bitti. Takımdaşlık kazandı. Saha içi  yardımlaşmayı iyi yapan ve top rakipteyken 3’lü presi iyi uygulayan bizim gençler maçı kazandılar. Büyük sevinci birlikte yaşadık.  Kazanan daima haklıdır. Tebrik ediyoruz. Ancak maçı izleyen bazı kişilerin (iyi futbol oynamadan kazandık) eleştirilerine asla  katılmıyoruz.

Kardeşim, deplasmanda akıcı  oyun değil, akıllı oynadık.  3 altın puan kazandık.

Futbol oyun zekası teknik direktör H.Hayati Karaca ve teknik  ekibine ait. Ve saha uygulaması  başarılı oldu. 

 Birkaç hafta evvel Sarıyer’de iyi oynadık da ne oldu. İyi futbol oynayana değil, kötü oynayıp,  gol atana puan yazdılar.

 Ömer Çiçek eski takımına karşı, kontradan  yakaladığı  2 pozisyonu gol yapsa,  farkı konuşuyor-yazıyor  olacaktık…

Yalvaç heyetinden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret Yalvaç heyetinden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret

FUTBOL, sahadaki güçlerin savaşıdır. Bu savaşı,  gollerle taçlandırır, galip gelirsen zafer senindir. Gerisi hikaye…

68 M. Aksaray belediyespor maçı tarih oldu.

Sıradaki gelsin.

                                                                                  Saygılarımızla.

(İLGİNÇ BİR NOT : Esas forma rengi siyah beyaz olan 68 Aksaray Belediyespor KIRMIZI BEYAZ formayla, esas forma rengi PEMBE-YEŞİL olan ISPARTA 32 SPORUMUZ siyah-pembe-beyaz  formalarıyla sahada mücadele vermeleri  size de  enteresan gelmedi mi?)