Taksicilik mesleğini yapacak kişilerin eğitimli olması ve trafikte çok sabırlı olmasını gerektiğini söyleyen Zeybek, “Bu meslekte müşteri memnuniyeti ve doğru düzgün araba kullanmayı seviyorum. Bu yüzden 2000 yılında en iyi şoför unvanını aldım. Sabırlı olduğum için bu meslekte sorun yaşadığım bir kişi yok” dedi.

EĞİTİM ŞART!

Özellikle taksicilik mesleğini herkesin yapamayacağını belirten Zeybek, meslekte yeterli olması gereken kriterleri şöyle anlattı; “Isparta’da taksicilik yapıyorum. Uzun yıllardır bu işten ekmek yiyen bir insanım. Mesleğimi çok seviyorum. Biz 3 nesil taksiciyiz. Babamdan ben devraldım. 

Bu meslekte her çeşit insanı tanıyorsunuz. İyi şeylerle de kötü şeylerle de karşılaştım. Bu meslekte tabi biz yaşlanıyoruz. Bu mesleğe yeni genç insanlar lazımdır. Bu insanlarında daha edepli daha eğitimli, güler yüzlü, hoşgörülü insanlar olması gerekiyor. Zor bir meslek, bu mesleği icra ederken her türlü olayla da karşılaşabiliyoruz.

Bu olayları profesyonel bir şekilde çözüme kavuşturması lazım. Taksicilikte müşteri memnuniyeti çok önemlidir. Çünkü insanlar bizlere güvenerek evine, işine gidebilmek için biniyor. Bu mesleği babamdan öğrenerek başladım. Şuanda oğlumda bu mesleği icra ediyor. Henüz yeni sayılır” şeklinde konuştu.

ISPARTA’DA TAKSİCİLİK

“Isparta’da taksicilik diğer büyük illere göre çok kolaydır. Birçok vatandaş taksicilerimize güvenir. Çünkü buradaki taksiciler, büyük şehirlerde haberlerde gördüğümüz taksiciler gibi değildir. Bizler mesafe seçmeyiz. Isparta’da bir yerden bir yere gidilebilecek yollar bellidir.

Taksicilerde herkesin kullandığı yolu kullanır. Dışarıdan gelen herhangi bir vatandaşlar da taksilerimize güvenir. Isparta’ya gelen yabancı bir vatandaşın ilk karşılaşacağı insanlardan biri de taksicilerdir. Bu yüzden hangi şehirde olursa olsun taksicilerin iyi eğitimleri olması gerekiyor. Bir vatandaşa nasıl davranması gerektiğini çok iyi bilmesi gerekir. Çünkü bizler esnaf olarak kentimizi temsil ediyoruz.

Isparta’da traktör devrildi: 2  yaralı Isparta’da traktör devrildi: 2  yaralı

Buraya gelen vatandaşlarda kötü bir imaj bırakmak istemeyiz. Yolculuk sırasında bize gelen yerli ve yabancı vatandaşlar nereye gitmek istiyorsa, ne almak istiyorsa ilk bize sorar. Bizde müşterileri kentimizdeki uygun diğer esnaf arkadaşlara yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

ISPARTA’DA BELİRLİ BAŞLI SAATLERDE TRAFİK VAR

“ Isparta’da trafik vatandaşımızın işe sabah gidiş ve akşamleyin işten dönüş saatlerinde sıkışıyor. Bunun dışında kentimize yaz ayı sebebiyle gelen gurbetçi pek çok vatandaşlarımız da vardır. Özellikle ana caddelerde trafiğin yoğun olmayan saatlerde sıkışmasının sebebi park halindeki araçlardır.

Bunun için ana arterlerde Cumhuriyet Caddesi, Mimar Sinan Caddeleri’ndeki otopark alanlarını kaldırdığımız an bütün trafik sorunu 3 şerit halinde akıp çözülecektir. Ayrıca bazı ışıklar var ki onlar çok sıkıntılıdır. Davraz Mahallesi’nde Komando  Birliğine atlanılan bir yol var. Oradan geçen bir araç tam 4 dakika ışıkta beklemektedir.

Bazı yerler sağolsun belediye başkanımız Şükrü Başdeğirmen, otomatik sistemler koydu. Böylelikle hangi taraf yoğunsa o tarafa geçiş imkanı sunuyor. Biz araç kullanan sürücüler olarak bunun her yerinde olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.