Isparta’nın Eğirdir İlçesinde Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye Harp Malulleri Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi işbirliği ile ‘VATAN ve KAHRAMANLIK BULUŞMASI’ programıyla protokol ve öğrenciler  Gazi ve Şehit Aileleri bir araya geldi.

Programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, Garnizon Komutanı Vekili Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Şube Müdürü Per. Ütğm. Fatih Toklu, daire müdürleri, protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu’nun dualarıyla program başladı.  Eğirdir Dağ Komando Okulunda hazırlanan Kahramanlık videosunun izlenmesinin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Harp Malulleri Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Başkanı Ali Savcı  yaptığı konuşmada özetle ‘Öncelikle dün trafik kazası sonucu şehit olan değerli abim Trafik Polisi  Yonuz Turan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum, hepimizin başı sağ olsun.  Şehitlik ve Gazilik;  Türk milletinin her ferdi için vazgeçilmez bir anlam ve önem taşımaktadır. Vatan nedir, bir insanın yaşadığı, kendini ait hissettiği yerdir.  Vatanseverlik, bir ülkenin birliğini ve dayanışmasını güçlendirir, insanlar arasındaki farklılıklara rağmen, vatanseverlik duygusu ile insanları bir araya getirir. Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde Allah’ın ismini yüceltmek için savaşların övülmesi, şehitlik ve gazilik hakkındaki müjde ve haberler sebebiyle Türk kültüründe ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ tabiri ortaya çıkmıştır.

Meteoroloji Alarm Veriyor Kış Kapıya Tekrar Dayandı Meteoroloji Alarm Veriyor Kış Kapıya Tekrar Dayandı

Bugün burada şehit ailelerimiz ve gazilerimizle birlikteyiz, sizlere kahramanlarımızın anılarını ve yaşadıklarını anlatacaklar, programın düzenlenmesinde tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’ dedi.

Gazi Mehmet Atılgan, Gazi Abdullah Bayır, Şehit Ali Yılmaz’ın babası Hilmi Yılmaz, Gazi Mehmet Günay, Şehit Cemil Yavaş’ın annesi Mürüvet Yavaş, Şehit Bayram Şenol’un babası Durmuş Şenol’un  gerçek yaşanmış kahramanlık hikayelerini anlatmaları ile salonda zaman zaman Milli Duygular kabardı  ve davetlilerin gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik yaptığı konuşmada; ‘Bugün hakikaten şehit ailelerimize teşekkür ediyorum, burada bizlerle duygularını paylaşıp o acılarını hatırlattıkları için üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Yaşanılan çok zor, kolay değil, dışarıdan göründüğü gibi değil, acı düştüğü yeri daha bir beter yakıyor ve bugün biz onlardan o hissiyatı aldık. Bugün burada rahat bir şekilde oturabiliyorsak, nefes alabiliyorsak, vatan için millet için şehadet şerbetini içmiş, o delikanlılar, o yiğitler, o şehitler içindir, onların sayesinde huzurla yaşıyoruz. Arkalarında acılar, eşler, çocuklar, anneler, babalar bırakıyorlar, gerçekten çok zor Allah onlara sabır versin. Bizler için şehit olan o yiğitlerin mekanları cennet olsun, Allah geride kalanlarına sabır versin, gazilerimize de çok şey borçluyuz, onlara da çok teşekkür ediyoruz, bugün bizlerle paylaştıkları çok kıymetliydi, eminim çocuklarımız içinde çok faydalı olmuştur. Bugün duygularımız alt üst oldu bu vatanın ne kadar zor kazanıldığını bu bayrağın dalgalanırken ne bedeller ödendiğini hep beraber sizlerle beraber yaşamış olduk. Allah onlardan razı olsun, saygıyla emanetleri önünde eğiliyoruz, derneğimize de ayrıca teşekkür ediyoruz.’ dedi.

Şehit Aileleri ve Gazilerimize hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.

Haber Merkezi